У нас не мало би бути дат, пов’язаних з радянським тоталітаризмом, - історик Р. Забілий

У нас не мало би бути дат, пов’язаних з радянським тоталітаризмом. Про це під час прес-конференції у Львові заявив директор Національного меморіалу жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького» Руслан Забілий, - повідомляє Центр досліджень визвольного руху.

«У нас відсутній календар вшанування історичних дат на державному рівні. Такий календар є важливим, і в ньому не може бути дат, пов’язаних з радянським тоталітаризмом», — вважає історик Р. Забілий.

«У нас нема історичного, власне українського, календаря. У нас є якийсь сурогат. Наприклад, у грудні ми відзначаємо день створення української армії, а 23 лютого — День захисника вітчизни, традиційне радянське свято, яке перекочувало до нас», - зазначив Р. Забілий.

За його словами, ключові дати в історії України мали би бути основними у цьому календарі. «Це не означає, що такий день мусить бути перетворений у свято, вихідний. Це мав би бути день, коли ми вшановуємо тих людей, які приклалися до створення української незалежної держави», — прокоментував Р. Забілий.

Натомість, за його словами, «з нашого історичного календаря мали би бути виключені ті історичні дати, які якось нас пов’язують із радянським тоталітаризмом».

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи