Завтра у Львові скасують двоставковий тариф?

Фракція ВО «Свобода» у Львівській міській раді завтра у порядок денний сесії ЛМР внесе питання про скасування двоставкового тарифу, - повідомляє “ЗІК”.

Про це сьогодні, 29 червня, на прес-конференції повідомив голова фракції ВО «Свободи» у Львівській міській раді Руслан Кошулинський.

Відповідний проект ухвали вже підготовлений. Цим документом депутати планують повернути сезонний (одноставковий) тариф на виробництво, транспортування, постачання теплової енергії та послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води, який діяв до 2005 року. Також вони хочуть ліквідувати посередницьку функцію ЖЕКів між споживачами і виробниками тепла: мешканці міста зможуть укладати договори про отримання послуг з теплопостачання напряму з ліцензованим виробником послуг – «Львівтеплоенерго» без посередництва ЖЕКів.

Як йдеться у заяві «свободівців», з жовтня 2006 року, перевищивши свої повноваження та грубо порушивши законодавство, виконавчий комітет Львівської міської ради запровадив двоставковий тариф за теплопостачання у Львові. Голова комісії законності та депутатської діяльності «свободівець» Любомир Мельничук спростував тезу про те, що зі скасуванням двоставкового тарифу у Львові настане армагедон, як лякають чиновники. За його словами, провівши збори мешканців у кожному районі Львова, 99,9% мешканців одностайно висловилися щодо скасування двоставкового тарифу. «І це зрозуміло, бо мало кому цікаво платити 12 місяців на рік за послуги невідомо-які. Згідно з законом, оплата має здійснюватися за фактично спожите тепло. Є ряд порушень норм чинного законодавства у двоставковому тарифі. Крім того, нікому не зрозуміла, що це за така складова цього тарифу – теплове навантаження, за яке платять люди. Більше того, Львів, на відміну від багатьох міст, де діє двоставковий тариф, має свою теплоелектростанцію, тому для львів’ян набагато зрозумілішим є одноставковий тариф», – наголосив Мельничук.

У підготовленому «свободівцями» проекті ухвали щодо скасування двоставкового тарифу йдеться про скасування рішень виконкому Львівської міської ради від 2006 року та від 2008 року, якими було запроваджено цей тариф. Відтак у дію вступить рішення виконкому до 2005 року, або ж місто зможе звернутись до НКРЕ щодо встановлення нового тарифу.

Статьи

Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Все статьи