Нема провокаторів і нема сутичок, - мер Львова про відзначення 22 червня

Сутичок у Львові на День пам’яті 22 червні вдалось уникнути тому що на цей раз у місті не було провокаторів і львів’яни мали можливість спокійно віддати шану загиблим підчас війни. Про це в ефірі «5 каналу» заявив міський голова Львова Андрій Садовий.

«Нема провокаторів і нема сутичок. Сьогодні львів’яни мали можливість спокійно молитися і віддати шану тим, хто був невинно замордований. Сьогодні ми молились на подвір’ї тюрми на Лонського, де 70 років тому назад відкрилися двері і мешканці міста Львова с жахом побачили тисячі тіл невинно убієнних, коли відійшла радянська армія. Взагалі Львів пережив шалені жернова – з одного боку Сталінські, з іншого боку Гітлерівські. Тому треба молитися і треба просити прошення – це те, що ми сьогодні можемо зробити», – заявив мер Львова.
 
А. Садовий переконаний, що провокатори, які спровокували сутички у Львові на День перемоги 9 травня, побоялися повторення тих подій.
 
«Я думаю це страх тих хто робив провокації 9 травня – вони зрозуміли, що такого більше їм ніхто не простить. Львів – це є мирне місто, це є місто молитви, це є найбільше україномовне місто світу, тому мені важливо, щоб ми показували приклад. І сьогодні громада була єдиною – і всі громадські організації міста, політики, політичні партії, сьогодні всі були разом. Не було впливу зовні – і не було проблем» – переконує Львівський міський голова.
 
А. Садовий зазначив, що 22 червня громадська безпека у Львові було організована на належному рівні  і, що на сьогодні немає вже сумнівів – події 9 травня були спровоковані і цим скористались недруги України.
 
«Сьогодні вже є чітко зрозуміло, що провокації у Львові були сплановані і цими провокаціями прекрасно скористалися наші недруги за кордоном, які показували Україну в дуже поганому світлі, зауважу – не Львів, Україну, тому програла Україна. І Мені приємно, що державна влада це зрозуміла і сьогодні ми маємо спокій» – наголосив А. Садовий.

Статьи

Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Все статьи