22 червня: у Львові поки що все спокійно

Станом на 9 год. 30 хв. у Львові не спостерігається прогнозованих провокацій та сутичок у зв’язку із відзначенням Дня скорботи і вшанування пам'яті жертв нацистського та комуністичного режимів, — повідомляє кореспондент „ОстроВ”.  

Зокрема, на Пагорбі слави, де організації «Євреї проти антисемітизму», «Євреї проти Гурвіца» та інші планували проводити мітинг, присутні лише значна кількість правоохоронців та журналісти.  

Раніше також проанонсовано, що об 11 год. представники   Львівського обласного осередку Антифашистського комітету України покладуть квіти до могил на Пагорбі слави.   

Нагадаємо, що вчора суд заборонив проводити у Львові будь-які заходи 22 червня, крім офіційно запланованих.   

Серед офіційних заходів у Львові у День скорботи і вшанування пам'яті жертв нацистського та комуністичного покладання вінків до підніжжя пам’ятника Жертвам комуністичних злочинів, проведення екуменічної поминальної панахиди за жертвами нацистського та комуністичного режимів в Україні у подвір’ї колишньої в’язниці «Тюрма на Лонцького», покладання квітів до місць масових страт — Замарстинівська тюрма, тюрма Бригідки, пам'ятник Жертвам Львівського єврейського гетто, до Меморіалу невідомому воякові УПА, могил жертв розстрілу на Янівському кладовищі тощо, церемонія перепоховання солдатів радянської армії на солдатському цвинтарі у смт.Брюховичі, демонстрація архівних фото та відеоматеріалів, віче-реквієм за жертвами масових розстрілів червня 1941 року біля пам’ятника Т.Шевченку в центрі Львова.

Статьи

Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Все статьи