Мерія Львова хоче через суд заборонити масові акції 22 червня

Львівська міська рада підготувала позов до суду, аби заборонити масові заходи 22 червня, оскільки у місто вже надійшло дві заявки на проведення масових заходів у однаковий час і одному місці.

Зокрема, заявки надіслали Комітет «Євреї проти антисемітизму» та громадська організація «Євреї проти Гурвіца», а також громадська організація «Сокіл», - повідомили «ОстроВ» в мерії.  

Як зазначила начальник юридичного управління Львівської міської ради Гелена Пайонкевич, позов буде скеровано до Львівського окружного адміністративного суду.

«Позивачем у цій справі виступатиме виконавчий комітет Львівської міської ради. Відповідачами – громадська організація «Сокіл», яка тільки біля 18.00 год у п’ятницю, 17 червня, зареєструвала свою заявку на проведення заходів, а також організації «Євреї проти антисемітизму» та «Євреї проти Гурвіца».

Ми просимо суд заборонити всі акції. Мова йде про те, що проведення акцій може бути заборонено виключно судом і виключно з метою забезпечення громадського порядку. Юридичне управління ЛМР має підстави вважати, що проведення акцій 22 червня може спричинити загрозу громадській безпеці», - зауважила начальник юридичного управління Г. Пайонкевич.

Нагадаємо, що до Львівської міської ради з проханням подати позов до суду, щоб заборонити заходи 22 червня, раніше вже зверталось Львівське міське управління внутрішніх справ.

Зазначимо, 22 червня єврейські організації мають намір провести у Львові біля Пагорба Слави антифашистський мітинг. Львівські комуністи цього дня підуть на меморіальні кладовища і могили. Також до Львова цього дня мали намір приїхати російські політики та голова Харківської ОДА Михайло Добкін.

Статьи

Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Все статьи