Львів вимагає заборонити акцію єврейських організацій 22 червня

Представники громадських організацій Львівщини вирішили не допустити повторення подій, які мали місце 9 травня, повідомляє «ТСН».

22 червня, в день початку Великої вітчизняної війни, представники громадських організацій Львівщини вийдуть на вулиці для вшанування жертв війни та недопущення масових провокацій. Рішення про це було прийнято на форумі громадських організацій у п'ятницю, 17 червня у Львові.

Як повідомляється, у роботі форуму взяли участь представники Всеукраїнського товариства "Просвіта", Всеукраїнського товариства політв'язнів і репресованих, Всеукраїнської організації Союзу українок, Братства воїнів ОУН-УПА та інших громадських організацій національно-демократичного спрямування.

За словами голови організації політв'язнів і репресованих Петра Франка, для того, щоб 22 червня не допустити повторення провокацій у Львові, які мали місце 9 травня, необхідні спільні зусилля всіх політичних сил та громадськості Львівщини.

"Досить валити Україну своїми сварками та окремими амбіціями. Ми повинні разом, всі вийти і відстояти історичну правду про те, що 22 червня для всіх українців - це страшна дата", - закликав П. Франко.

У свою чергу письменник, лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка, Герой України Роман Іваничук, виступаючи на форумі, заявив, що 22 червня львів'яни повинні вийти на вулиці з портретами невинно закатованих у роки Другої світової війни.

Під час форуму була узгоджена спільна програма дій громадських організацій на 22 червня. Так, цього дня о 10 годині ранку біля пам'ятника жертвам комуністичних злочинів на площі Шашкевича хвилиною мовчання розпочнеться молебень за жертвами війни. Після цього відбудеться покладання вінків до всіх місць, пов'язаними з масовими вбивствами жертв нацистського та комуністичного режимів у Львові.

У той же день, о 19 годині громадськість збереться на площі перед пам'ятником Тарасу Шевченку в Києві для проведення траурного віче-реквієму за жертвами масових розстрілів у Львові.

Громадські організації звернулися також з проханням до всіх львів'янам 22 червня в 22 годині виставити в кожному вікні свічку пам'яті за жертвами тоталітарних режимів.

Нагадаємо, 22 червня єврейські організації мають намір провести у Львові біля Пагорба Слави антифашистський мітинг. ВО "Свобода" вимагає цей мітинг заборонити.

Також днями лідер комуністів Петро Симоненко заявив, що комуністи хочуть ініціювати проведення конгресу інтелігенції проти фашизму у Львові. Крім того намір приїхати в цей день до Львова також висловлював і голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, але пізніше заявив, що, швидше за все, не поїде, тому що не хотів би стати "учасником безчинства".

Як повідомлялося раніше, 9 травня після офіційних заходів біля Пагорба Слави та Марсового поля у Львові сталися зіткнення між представниками націоналістичних сил і представниками партій КПУ, "Родина", "Русское единство". У сутичках постраждали 17 людей. Загалом міліція за цими фактами порушила 5 кримінальних справ.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи