Сутичками у Львові хочуть спотворити імідж України. Це вигідно Росії, - Йосиф Зісельс

Мітинг, який планують провести у Львові 22 червня громадські організації, зокрема, комітет «Євреї проти антисемітизму», «Євреї проти Гурвіца» - це спланована антиукраїнська провокація, аби використати ці організації як маріонетки. Про це заявив член Української Гельсінської групи (УГГ), співпрацівник Робочої Комісії розслідування використання психіатрії в політичних цілях, правозахисник, виконавчий віце-президент Єврейської конфедерації України, голова Асоціації єврейських організацій і громад (Вааду) України, член Ради Всесвітнього і Європейського Єврейських конґресів, член Ради Всесвітньої Сіоністської організації, видатний діяч єврейського національного руху Йосиф Зісельс, - повідомляє «zaxid.net».

Член Української Гельсінської групи зазначив, що згадані організації – маловідомі, зокрема, комітет «Євреї проти Гурвіца» був створений не так давно, цей комітет виступав проти мера Одеси Едуарда Гурвіца. Комітет створив такий собі Вадим Чорний, який раніше мав стосунок до створення союзу анархістів, союзу мусульман – хоч він від них тепер відмежовується. Комітет «Євреї проти антисемітизму» – взагалі невідома організація.

«Це штучно створені організації для певних потреб, зокрема для зіткнення українців і євреїв, щоб показати українців – антисемітами, а євреїв – сталіністами. Більшого блюзнірства не можна було вигадати: скільки горя і біди принесла радянська влада єврейському народу, як можуть євреї це забути? Вони - сталіністи. Я єврей, я - антисталініст, я – антикомуніст», - сказав Йосиф Зісельс.

Він зазначив, що 22 червня не тільки згадані організації планують відвідати Львів і там провести відповідні акції, а й, наприклад, Михайло Добкін планував приїхати сюди. «Думаю, це цілий проект створено, щоб в Україні зробити зони нестабільності. Це вигідно російській стороні, щоб спотворити імідж України. Хтось планує вивести Януковича і Тягнибока, який не відтворює національно-демократичні ідеї, він теж мені видається штучним», - поділився думками правозахисник.

Він також провів паралель сучасних дій маріонеткових організацій із тим, що подібне робилося за радянської влади.

«Влада у Львові і його громадянське суспільство мають дуже старатися і звести до мінімуму всі можливі сутички, агресії, провокації», - порадив Йосиф Зісельс, додавши, що у понеділок-вівторок у Києві представники різних єврейських організацій проведуть прес-конференцію, на які висловлять свою позицію щодо майбутніх подій 22 червня.

Нагадаємо, комітет «Євреї проти антисемітизму», «Євреї проти Гурвіца» та інші громадські організації та партії мають намір провести 22 червня у Львові на пагорбі Слави антифашистський мітинг.

Проти піар-акцій 22 червня виступив також представник єврейської общини, директор Представництва Американського об'єднання комітетів для євреїв колишнього СРСР Мейлах Шейхет.

Статьи

Страна
29.03.2024
10:18

В Крыму становится страшно: растет популярность страхования от БПЛА

...Эти выплаты никто не увидит, так как нет законодательной базы. Если они страхуют от террористического акта, то должно быть решение о возбуждении уголовного дела по соответствующей статье и так далее. Все остальное – красивые слова и обещания,...
Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Все статьи