Звинувачення щодо «нападів на калуську громаду» - безпідставні, - голова Франківської облради

Голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич прокоментував заяву УП щодо «нападів на калуську громаду», - повідомила кореспондента «ОстроВ» прес-служба облради.

«Мене глибоко дивують такого роду заяви з боку Української Партії на адресу Івано-Франківської обласної ради. Усі звинувачення, висловлені цією політичною силою, є абсолютно безпідставними, надуманими та такими, що ображають честь та гідність як  керівництва обласної ради, так і абсолютну більшість депутатського корпусу Івано-Франківської обласної ради шостого демократичного скликання», - йдеться в заяві.

«Прокуратурі Івано-Франківської області не завадило б дати належну оцінку заявам Калуської міської ради, що стосується погроз ігнорувати в майбутньому рішення Івано-Франківської обласної ради. Слід нагадати, що саме Українська партія має більшість депутатських мандатів в Калуській міській раді, а голова партії Ігор Насалик паралельно виконує й обов’язки Калуського міського голови. Відповідно, можна не сумніватися що такого роду випади на адресу Івано-Франківської обласної ради здійснювалися з відома і з подання саме І. Насалика», - переконаний О. Сич.

«Я відповідально заявляю, що від початку діяльності нашої каденції, жодної пропозиції голови міста Калуша на ім’я голови обласної ради Олександра Сича, заступників,  депутатського корпусу щодо існуючих соціально-економічних проблем і потреби їх врахування у відповідних програмах не було. 

Окрім того, при голові Івано-Франківської обласної ради створено дорадчий орган – Консультативну раду. До її складу входять усі голови районних рад, а також усі голови міст обласного значення. Однак, пан Насалик відмовився увійти до складу цієї ради, доручивши відповідне письмове повідомлення написати своєму заступнику Олександру Челядину.

В той же час напередодні останньої сесії, яка розглядала питання пооб’єктного розподілу бюджету розвитку, керівництво обласної ради провело консультації з усіма головами районних  рад, щоб ще раз уточнити, які проблеми в їхніх адміністративно-територіальних одиницях слід врахувати в першу чергу. Єдина пропозиція, яка надійшла з міста Калуша – це пропозиція від пані депутата Оксани Табачук і вона була врахована у відповідному рішенні обласної ради.

Виходячи зі сказаного, заяву Української партії слід розглядати, як голослівний, необґрунтований, передвиборчий популізм», - сказано в заяві.

Нагадаємо, УП заявила, що Івано-Франківська облрада втручається у діяльність міськради Калуша та розвиток калуської громади. До цього ганебного дійства приєднується також Івано-Франківська обласна адміністрація.

Статьи

Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Донбасс
21.04.2024
19:30

"Будут разрушаться украинские города, территория Украины все больше будет становиться диким полем". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса в полном соответствии с кремлевскими методичками "переживали" за дальнейшую судьбу Украины, радовались отсутствию у ВСУ западной помощи, а когда палата представителей Конгресса США все же проголосовала...
Луганск
20.04.2024
19:37

"Эта война не похожа ни на одну другую": Украина продолжает нарабатывать опыт психологической поддержки раненых и вернувшихся из плена

"Честно говоря, мне не хочется снова обо всем этом вспоминать... Да, я признаю, что нуждаюсь в помощи психолога. Но сейчас мне ее не предоставляют"
Все статьи