22 червня львівська влада має нав’язати свій сценарій, - екс-мер Львова

В тому разі, якщо 22 червня у Львові відбудеться спроба повторити провокації, які мали місце 9 травня, львівська влада має три варіанти для вибору: ігнорувати такі дії, різко їм протидіяти, або ж нав’язувати свій власний сценарій, вважає екс-мер Львова Василь Куйбіда, - повідомляє «zaxid.net».

За словами Василя Куйбіди, жорстка протидія спробам здійснити провокації 22 червня є найгіршим із варіантів. Натомість оптимальним, на його думку, є поєднання першого і третього із них. Також чинна влада, за його словами, повинна працювати з різними середовищами, як це робила львівська міська влада у 1990-х роках.

«Можна і треба працювати в тому числі і з радикалами, які присутні в будь-якому місті, в будь-якому суспільстві якийсь відсоток є таких налаштованих людей, які мають праворадикальні уподобання чи ліворадикальні. Але міський голова зобов’язаний знаходити з ними порозуміння. Він в першу чергу відповідає за спокій у місті», - зазначив Василь Куйбіда сьогодні, 15 червня, під час круглого столу «Чи не буде повторено 22 червня помилок 9 травня у Львові?».

«На мою думку, потрібно активно нав’язувати свій (сценарій – ред.), той, який буде давати потрібну психологічну ситуацію у місті», - додав він.

Саме у тому, що львівська міська влада не змогла нав’язати свій сценарій і «інтелектуально обіграти» своїх опонентів, і полягає одна з головних причин того, що відбулося у Львові 9 травня, наголосив колишній львівський міський голова.

Згодом, коментуючи намір комуністів провести 22 червня акції у Львові, екс-мер уточнив один із можливих сценаріїв: «Якщо вони приходять сюди це святкувати, це відзначати, відведімо для них гетто, і покажімо, що для них у нас також є місце – з огляду на вік, «правильным путем идете, товарищи». Там цвинтар поруч».

Своєю чергою інший учасник круглого столу, соціолог Олексій Антипович, висловив переконання, що воля львівської громади є такою, аби 22 червня відбулося тихе і мирне відзначення.

Нагадаємо , 9 травня, під час відзначення Дня Перемоги, у Львові відбулися сутички між праворадикальними силами і правоохоронними органами, які забезпечували доступ до Пагорбу слави представникам КПУ і проросійських політичних сил.

Згодом харківський губернатор Михайло Добкін заявляв, що пропонуватиме делегації з Харківської області, луганчанам і донеччанам поїхати 22 червня до Львова. За його словами, гості приїдуть покласти квіти до пам’ятників загиблим під час ВВВ без партійної символіки, георгіївських стрічок і червоних прапорів.

Статьи

Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Все статьи