Депутати Львова відхилили протест прокурора щодо заборони радянської символіки

Депутати Львівської міської ради під час сесії  вчора, 1 червня, відхилили протест прокурора щодо ухвали Львівської міської ради №434 від 21 квітня 2011 року «Про заборону використання символіки СРСР, комуністичної та нацистської символіки на території міста Львова». «За» таку позицію проголосували  73 депутати, - повідомили «ОстроВ» в мерії.

Зокрема, у протесті прокурора щодо цієї ухвали зазначено, що при її прийнятті міськрада вийшла за межі своїх повноважень.

Прокуратура вимагає привести ухвалу Львівської міської ради «Про заборону використання символіки СРСР, комуністичної та нацистської символіки» у відповідність до ЗУ «Про внесення змін до Закону України про увічнення полеглих у Другій Світовій війні 1941 – 1945 рр.».

За словами начальника юридичного управління Галини Пайонкевич, відхилення протесту прокуратури є логічним з процесуальних міркувань. Зокрема, з її слів, в протесті прокуратури не сказано, яким конкретно нормам закону суперечить ухвала львівської міської ради про заборону символіки СРСР, комуністичної та нацистської символіки.

Вона також зазначила, що використання символіки СРСР регламентувалося раніше конституцією Радянського Союзу, яка на сьогодні не є чинною.

«До цієї символіки, згідно з Конституцією СРСР, належить гімн, прапор, серп і молот. Іншого поняття Радянської символіки у чинному станом на сьогодні законодавстві не існує», - зазначила Г. Пайонкевич.

Відтак депутати відхилили протест прокурора.

Нагадаємо,  депутати Львівської міської ради під час сесії 21 квітня прийняли ухвалу, згідно з якою використовувати під час відзначення 9 травня радянську та нацистську символіку – заборонено.

Статьи

Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Все статьи