Депутати Львова відхилили протест прокурора щодо заборони радянської символіки

Депутати Львівської міської ради під час сесії  вчора, 1 червня, відхилили протест прокурора щодо ухвали Львівської міської ради №434 від 21 квітня 2011 року «Про заборону використання символіки СРСР, комуністичної та нацистської символіки на території міста Львова». «За» таку позицію проголосували  73 депутати, - повідомили «ОстроВ» в мерії.

Зокрема, у протесті прокурора щодо цієї ухвали зазначено, що при її прийнятті міськрада вийшла за межі своїх повноважень.

Прокуратура вимагає привести ухвалу Львівської міської ради «Про заборону використання символіки СРСР, комуністичної та нацистської символіки» у відповідність до ЗУ «Про внесення змін до Закону України про увічнення полеглих у Другій Світовій війні 1941 – 1945 рр.».

За словами начальника юридичного управління Галини Пайонкевич, відхилення протесту прокуратури є логічним з процесуальних міркувань. Зокрема, з її слів, в протесті прокуратури не сказано, яким конкретно нормам закону суперечить ухвала львівської міської ради про заборону символіки СРСР, комуністичної та нацистської символіки.

Вона також зазначила, що використання символіки СРСР регламентувалося раніше конституцією Радянського Союзу, яка на сьогодні не є чинною.

«До цієї символіки, згідно з Конституцією СРСР, належить гімн, прапор, серп і молот. Іншого поняття Радянської символіки у чинному станом на сьогодні законодавстві не існує», - зазначила Г. Пайонкевич.

Відтак депутати відхилили протест прокурора.

Нагадаємо,  депутати Львівської міської ради під час сесії 21 квітня прийняли ухвалу, згідно з якою використовувати під час відзначення 9 травня радянську та нацистську символіку – заборонено.

Статьи

Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Все статьи