Литвин застеріг політиків щодо провокацій у Львові 22 червня

Голова Верховної Ради України Володимир Литвин переконаний, якщо деякі політичні сили будуть і надалі нагнітати обстановку довкола відзначення дати початку Великої Вітчизняної війни, 22 червня, у Львові, то вони будуть нести усю відповідальність за імовірні провокації. Про це голова Верховної Ради заявив в інтерв’ю «5 каналу», - інформує «zaxid.net».

«Вважаю за необхідне наголосити, що ми не повинні  нагнітати настрої катастрофізму і небезпеки відносно 22 червеня. Якщо політичні сили думають, що вони будуть продовжувати гратися з вогнем, то вони повинні зрозуміти, я хочу офіційно заявити, що вони тоді повинні, за повною програмою, відповідати за провокативні дії, а не намагатися черговий раз розколоти і розсварити країну і таким чином вибудовувати свою передвиборчу діяльність. Нічого з цього в них не вийде», – заявив Литвин.

«Сьогодні, як ніколи є запит на стабільність, але запит на стабільність не ту, яку ми можемо спостерігати на кладовище, а на стабільність у розвитку», - підкреслив він.

Нагадаємо, 22 червня, у день початку війни, делегація з Харківської та низки інших східних областей України поїде до Львова. Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін розповів, що делегація приїде до Львова покласти квіти до пам’ятників загиблим під час Великої Вітчизняної війни.

Тим часом міський голова Львова Андрій Садовий не виключає, що міська влада звернеться до суду через акції, які хочуть провести у Львові 22 червня, у день початку Другої світової війни.

Своєю чергою голова Львівської ОДА Михайло Цимбалюк 13 травня заявив, що як офіційна особа не буде запрошувати нікого відвідати Львівщину на 22 червня.

Статьи

Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Мир
16.04.2024
10:17

«Энергичный контрудар может стать джокером в рукаве Сырского». Российские СМИ об Украине

«Общая оценка украинских резервов приводит к выводу: имеющихся сил и средств командованию ВСУ не хватит для проведения стратегического наступления. Но их достаточно для энергичного контрудара оперативного масштаба на одном направлении».
Все статьи