Могильов виховує перевертнів на зразок НКВД, – політв’язень І. Калинець

Колишня політв’язень Ірина Калинець заявляє, що поведінка міліції під час затримання і арештів учасників подій 9 травня – це поведінка «перевертнів у погонах». «Таких перевертнів виховувало колись НКВД. І сьогодні Могильов виховує таких перевертнів», – заявила І. Калинець 26 травня під час прес-конференції у Львові, - повідомляє «zaxid.net».

Коментуючи затримання у Самбірському районі депутатів-«свободівців», І. Калинець наголосила, що ці правоохоронці мають бути притягнуті до відповідальності.

«НКВДисти приходили, били ногами в двері, вони були в уніформі, але не показували посвідчень…», – сказала вона.

Також І. Калинець наголосила: «Львів не запрошував організацій, які спонсоруються Москвою». Вона зауважила, що йдеться про «старих НКВДистів» – представників «Родіни», «Руского єдінства», КПУ.

«Доки ми будемо терпіти брехню Калинюка (голова Львівського антифашистського комітету Олександр Калинюк), який каже, що він ветеран війни? Та ж він молодший за мене! Я себе не називаю. Наймолодшим ветеранам сьогодні має бути не менше 80 років… Доки в нас будуть зневажати тих, хто боровся з німцями», – сказала І. Калинець і додала, що її родичі постраждали саме від німецьких куль.

Також вона висловила припущення, що міністра МВС Анатолія Могильова, попри звернення і рішення Львівської облради, не відправлять у відставку.

«Марков і Симоненко нам відверто в очі заявляють, що нас знищити хочуть… У мене є багато знайомих, які знають і бачили, що били людей (9 травня), що йшли і кричали «хахли – параша, перемога наша», є звернення донецьких депутатів з великою симпатією до Львова, є інформація, що одесити не хотіли їхати до Львова з «Родіною». Чому така пасивна позиція, коли ведеться слідство? Я не знаю фактів, щоб моїх знайомих, які це бачили запрошували давати свідчення. З нас роблять політв’язнів, а ми мовчимо!», – сказала І. Калинець.

Нагадаємо, голова фракції ВО «Свобода» у Львівській облраді Ірина Сех підготувала звернення від жінок Львова до Президента України Віктора Януковича з проханням припинити практику фабрикування політичних кримінальних справ у Львові. Серед інших, звернення пообіцяла підписати колишня політв’язень Ірина Калинець.

Нагадаємо, 15 травня міліція затримала і силоміць доправила до львівського відділу міліції двох депутатів Самбірської районної ради від Всеукраїнського об’єднання «Свобода» – братів Михайла та Володимира Ковалівих.

Згодом Апеляційний суд Львівської області не задовольнив апеляції адвокатів затриманих і залишив чинною постанову Личаківського районного суду м. Львова про обрання запобіжного заходу – взяття під варту. До цього 18 травня 2011 року Личаківський районний суд Львова постановив застосувати щодо депутатів Михайла та Володимира Ковалівих як запобіжний захід  взяття під варту у Львівському слідчому ізоляторі №19.

За інформацією «Свободи», «щодо депутатів Ковалівих порушили кримінальну справу за статтею 345, ч.2 Кримінального кодексу України, тобто "за умисне заподіяння працівникам правоохоронних органів побоїв, легких тілесних ушкоджень під час виконання ними службових обов'язків".

Статьи

Страна
29.03.2024
10:18

В Крыму становится страшно: растет популярность страхования от БПЛА

...Эти выплаты никто не увидит, так как нет законодательной базы. Если они страхуют от террористического акта, то должно быть решение о возбуждении уголовного дела по соответствующей статье и так далее. Все остальное – красивые слова и обещания,...
Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Все статьи