Ще двох свободівців заарештували у справі 9 травня у Львові

Личаківський районний суд міста Львова вчора, 25 травня, розглянув справу проти двох членів ВО «Свобода» про адміністративне правопорушення за статтею 185 КУпАП – «Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі працівника міліції». Суд постановив застосувати адміністративний арешт щодо Назарія Семчія – брата депутата Львівської міської ради від «Свободи» Михайла Семчія та його помічника Олега Новоставського, - повідомили «ОстроВ» в ЛОО ВО «Свобода».

«Свобода» подає апеляцію на рішення суду.

Відносно Назарія Семчія та Олега Новоставського працівники міліції склали протоколи щодо подій 9 травня 2011 року про те, що нібито вони вчинили адміністративне правопорушення, передбачене статтею 185 КУпАП. 10 травня судді повернули справу на доопрацювання через те, що працівники міліції неналежно оформили матеріали справи. Зокрема, у протоколах був відсутній опис об’єктивної сторони правопорушення, тобто, не було вказано, у чому власне полягали неправомірні дії Олега Новоставського та Назарія Семчія.

Проте, за результатами розгляду справи на підставі доопрацьованих матеріалів, суд вирішив застосувати до Назарія Семчія та Олега Новоставського стягнення у вигляді адміністративного арешту на строк відповідно 7 і 10 діб.

«Попри те, що ч. 1 ст. 32 КУпАП передбачено застосування адміністративного арешту лише у виняткових випадках за окремі види адміністративних  правопорушень, суд не звернув на це увагу та визнав недостатньою мірою покарання адміністративне стягнення у формі штрафу чи виправних робіт. Ми вже готуємо апеляції на ці постанови суду і оскаржуватимемо їх», – зазначив адвокат свободівців Руслан Валько.

Заарештовані свободівці перебуватимуть в ізоляторі тимчасового тримання, що у Львові на вул. Бандери, 1.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи