Львівщина і іранська провінція Шираз стануть побратими

На Львівщині перебуває делегація керівників засобів масової інформації з Іранської Республіки та заступник Надзвичайного і Повноважного Посла Іранської Республіки в Україні Мохаммад алі Ескандері, - повідомляє “Уніан”.

У рамках візиту, який відбувся у межах меморандуму про співпрацю між Посольством Ірану в Україні та Національною спілкою журналістів України, делегація сьогодні зустрілась з головою Львівської ОДА Михайлом Цимбалюком.

Під час зустрічі іранська сторона висловила зацікавлення у налагодженні більш тісної співпраці та підписанні договору про співробітництво між Львівщиною та провінцією Шираз.

«Львів – красиве місто, яке лягає на серце. В нас є кілька практичних пропозицій в рамках яких ми б хотіли встановлення побратимських стосунків між Львівською областю та провінцією Шираз в Ірані», - відмітив керівник делегації, член редколегії газети «Іран»  Дар’юш  Арман.

Він також зазначив, що однією з пропозицій з їхнього боку є  налагодження співпраці у галузі медицини та фармацевтики. «На цьому наголошували представники нашого міністерства охорони здоров’я.  Також ми зацікавлені у залученні менеджерів з вашого регіону та інвестуванні у галузь будівництва», – сказав  Дар’юш  Арман.

У свою чергу, голова Львівської ОДА  М.Цимбалюк висловив зацікавлення у досвіді іранської сторони щодо видобутку газу та нафти. «Ми зацікавлені у співпраці з інвесторами, готові створювати умови для інвесторів. Кожен інвестор, який приходить в область, зовнішній, внутрішній, отримує від ОДА допомогу у вирішенні всіх проблемних питань. Додам, що нас цікавлять технології видобутку корисних копалин на глибині більше 3 км. Крім того, Львівщина зацікавлена у співпраці у галузі будівництва доріг», – зазначив  М. Цимбалюк.

Статьи

Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Все статьи