«Свобода» пропонує Януковичу розпустити галицькі місцеві ради

Сьогодні, 19 травня, під час сесії Львівської міської ради голова фракції ВО «Свобода» Руслан Кошулинський звернувся до Президента України Віктора Януковича з проханням навести лад у взаємовідносинах центральної та місцевої влади або розпустити галицькі місцеві ради.

Як повідомляє «zaxid.net», Р. Кошулинський повідомив, що сьогодні на сесії присутні депутати з Івано-Франківська, Тернополя, Волині, Хмельницька. Розповідаючи про події 9 травня, він зазначив, що вони продемонстрували глибоку кризу у взаєминах між центральною і місцевою владою. А дії правоохоронних органів, з його слів, посягнули на те, щоб замінити рішення суду. Він зачитав заяву до Віктор Януковича у якій зазначено, що недопустимим є використання органів внутрішніх справ, як карального загону проти місцевих громад і наголосив, що депутати вимагатимуть відставки глави МВС Анатолія Могильова.

Також Р. Кошулинський нагадав, що в останні роки депутатський корпус Львова зробив багато для міського управління міліції. Натомість її керівник Станіслав Броневицький сьогодні відмовився прийти до сесійної зали і пояснити дії міліції 9 травня, а також те, чому у цей день 11 депутатів і 5 помічників депутатів звернулися до травмпунктів. Голова фракції ВО «Свобода» назвав дії 9 травня «грою м’язами з боку міліції».

Крім того, Р. Кошулинський повідомив, що на ім’я мера Львова Андрія Садового надійшов лист з центрального апарату МВС з проханням дати характеристику Руслана Кошулинського і підтвердити його депутатський статус: «Вже визначили злочинця?», – сказав Кошулинський.

Також він повідомив, що 19 травня вранці несподівано на підприємство депутат ВО «Свободи» Євгена Бєлінського «полетіли всі контролюючі органи». Відтак, всі маршрутки №50, за словами Руслана Кошулинськго, сьогодні не курсують: «Не здивуюся, якщо завтра і у самих депутатів, і у їхніх помічників знайдуть пістолети, наркотики, хабарі», - додав Кошулинський.

Він наголосив, що «свободівці» вимагають виключення Станіслава Броневицького зі складу виконкому Львівської міської ради.

Статьи

Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Донбасс
21.04.2024
19:30

"Будут разрушаться украинские города, территория Украины все больше будет становиться диким полем". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса в полном соответствии с кремлевскими методичками "переживали" за дальнейшую судьбу Украины, радовались отсутствию у ВСУ западной помощи, а когда палата представителей Конгресса США все же проголосовала...
Все статьи