Міськрада Севастополя висловить своє ставлення до львівських подій

Міська рада Севастополя сьогодні, 13 травня, на позачерговому пленарному засіданні 3-й сесії висловить своє ставлення до подій у Львові, що сталися 9 травня. Депутати мають намір затвердити текст спільного звернення до Президента і Верховної Ради України, - повідомляє «УНІАН».

Вніс пропозицію і відповідний проект рішення міськради депутат Дмитро Белік (обраний у мажоритарному окрузі від партії «Русский блок»). У сьогоднішньому прямому ефірі на місцевому каналі «Севастополь» депутат повідомив про те, що запропонував «депутатському корпусу екстрено зібратися на позачергову сесію міськради і дати оцінку діям націоналістів у Львові.

Також Д. Белік пропонує «підтримати дії Президента щодо звернення до Генеральної прокуратури для наведення конституційного ладу».

Крім того, за його словами, міськраді «пропонується звернутися до генерального прокурора і Міністерства юстиції для того, щоб ті, у свою чергу, підготували відповідне звернення до суду для заборони організації ВО «Свобода» як політичної партії, яка розпалює міжнаціональну ворожнечу на території України».

Коментуючи заборону вивішувати червоні прапори на 9 травня, затверджену органами місцевого самоврядування в деяких областях Західної України, він заявив, що вважає, що «ситуація, яка відбувається в трьох-чотирьох областях України, є дуже сильним контрастом на фоні усієї держави і ставить під загрозу цілісність країни».

«Можливо, їм (3-4 згаданим областям) пора вже дати настільки широку автономію, з усіма випливаючими наслідками, і гроші вони самі для себе зароблятимуть», – сказав Д. Белік.

Статьи

Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Донбасс
21.04.2024
19:30

"Будут разрушаться украинские города, территория Украины все больше будет становиться диким полем". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса в полном соответствии с кремлевскими методичками "переживали" за дальнейшую судьбу Украины, радовались отсутствию у ВСУ западной помощи, а когда палата представителей Конгресса США все же проголосовала...
Все статьи