Держдума Росії хоче покарати провокаторів подій, що стались у Львові 9 травня

Державна дума РФ закликає українську владу вжити заходів щодо організаторів провокацій у місті Львові 9 травня, - повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

Про це йдеться у заяві, яку депутати Держдуми РФ прийняли в середу, 11 травня, за основу.

"Депутати Державної Думи вважають, що організатори та учасники блюзнірських провокацій у Львові мають бути негайно покарані відповідно до законодавства України", - йдеться в заяві, повідомляє.

"Велике обурення викликають дії тих, хто не може змиритися з вироком історії і робить брудні провокації в дні, коли все людство віддає свій безумовний обов'язок пам'яті полеглим за мир і свободу і відзначає перемогу над абсолютним і незаперечним злом", - заявляють російські парламентарії.

У документі наголошується, що "представники ряду українських націоналістичних організацій при фактичному потуранні влади Львова вчинили акти вандалізму щодо головних символів Перемоги, напали на ветеранів Великої Вітчизняної війни, розтоптали меморіальний вінок, який повинен був бути покладений на військовому кладовищі".

Разом з тим Держдума висловлює впевненість, що подія у Львові "не має ніякого відношення до офіційної політики Києва і ніяк не вплине на позитивний розвиток російсько-українських відносин".

Статьи

Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Донбасс
21.04.2024
19:30

"Будут разрушаться украинские города, территория Украины все больше будет становиться диким полем". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса в полном соответствии с кремлевскими методичками "переживали" за дальнейшую судьбу Украины, радовались отсутствию у ВСУ западной помощи, а когда палата представителей Конгресса США все же проголосовала...
Луганск
20.04.2024
19:37

"Эта война не похожа ни на одну другую": Украина продолжает нарабатывать опыт психологической поддержки раненых и вернувшихся из плена

"Честно говоря, мне не хочется снова обо всем этом вспоминать... Да, я признаю, что нуждаюсь в помощи психолога. Но сейчас мне ее не предоставляют"
Все статьи