У Державній Думі Російської Федерації обурені діями націоналістів у Львові

У Державній Думі Російської Федерації обурені діями націоналістів під час святкування Дня перемоги у Львові і закликають українську владу покарати винних у зіткненнях, -повідомляє Телеканал новин 24.

"Те, що відбулося у Львові 9 травня — це ганебне видовище, це образа пам’яті полеглих, неприкрита наруга над символами Перемоги", — заявив у вівторок, 10 травня, перший заступник голови комітету з міжнародних справ Леонід Слуцький, - такі інциденти не повинні залишатися без реакції. Українська влада щонайменше повинна знайти і покарати винних у заворушеннях у Львові", — заявив депутат.

Слуцький вважає, що російська сторона відреагує на цю подію "адекватно ситуації".

Крім того, глава комітету російської Думи у справах СНД ліберал-демократ Олексій Островський закликав покарати українських націоналістів.

«Такі вибрики, безумовно, не мають нічого спільного з політикою держави і не підтримуються офіційним Києвом. Я вважаю, що відповіддю на подібні вчинки повинні бути безкомпромісні дії правоохоронців і судової влади України. Дуже хочеться вірити, що всі механізми, які є в руках держави, будуть використані, щоб поставити цих покидьків на місце», — О.Островський в ефірі радіостанції «Эхо Москвы».

Ще один російський депутат Костянтин Затулін назвав львівських націоналістів спадкоємцями фашистів. «Об'єднання «Свобода» зацікавлене оголосити про себе, все одно, яким способом. Цей рух є крайньою за політичними поглядами політичною структурою, подібною до (фашистської) Німеччини. Існування такого об'єднання в Україні — це дуже серйозний виклик українській владі, яка поки не продемонструвала здатності боротися з цим явищем, і змушена терпіти його існування», — сказав він.

Нагадаємо, 9 травня у Львові під час святкування Дня перемоги сталося кілька зіткнень. Незважаючи на заборону, представники радикальних сил спробували винести на вулиці червоні прапори, які асоціюються у Львові виключно з кривавою комуністичної окупацією. Сьогодні голова Львівської облдержадміністрації Михайло Цимбалюк подав у відставку.

Статьи

Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Все статьи