Голову Тернопільської облради не пустили у Канаду

Голові Тернопільської обласної ради Олексієві Кайді відмовили у відкритті візи для поїздки в Канаду, - повідомляє “20 хвилин”.

Чому його не захотіли впускати до заокеанської країни, голова облради не знає, але з'ясовує і в Міністерстві закордонних справ, і в посольстві Канади.

Їхати за кордон пан Кайда планував разом із міським головою Тернополя Сергієм Надалом. Останній, до речі, успішно виїхав і уже майже тиждень перебуває у заокеанській країні з робочим візитом.

- Чому відмовили у видачі візи, я не знаю, - каже голова облради Олексій Кайда. - Причин чомусь не пояснили. Я звернувся листами і до МЗС, і до посольства Канади. Сподіваюсь, що відповідь буде повною і з поясненнями, чому так сталось. А ситуація насправді - дуже негативна, бо поїздка передбачала налагодження дружби та співпраці. Заплановано багато зустрічей та інших робочих моментів.

Традиційно такі поїздки є пошуком інвесторів та популяризацією бізнес-привабливості регіону. Тому вчинок канадійського посольства, за словами голови облради, не лише спричинив негативні емоції, а й позбавив цілком реального шансу покращити ситуацію в нашому регіоні.

Коли пан Кайда отримає відповідь на свої запити, то, як пообіцяв, озвучить їх журналістам.

Нагадаємо, що нещодавно політик уже їздив у США, також із робочим візитом.

Статьи

Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Все статьи