В Івано-Франківську влада легко здолала опір кунівців та тягнибоківців (фото)

Представники ВО «Свобода» та КУНу намагалися перешкоджати проведенню мітингу в меморіальному сквері міста Івано-Франківська та присутності десятків червоних прапорів Перемоги та сотень атрибутів радянської символіки, - повідомляє кореспондент «ОстроВ».

Проте вони були відсторонені від участі в мітингу численними кордонами міліції та «Беркуту».

Голова Івано-Франківської облради, лідер Івано-Франківської обласної партії ВО «Свобода» О.Сич не прийшов на урочистий мітинг з нагоди Дня Перемоги та не появився  в колоні протестувальників свої партії ВО «Свобода», чим повністю дезорганізаував їх поведінку

Активісти ВО “Свобода” начебто мали намір колоною пройти Меморіального цвинтаря з транспарантами: “Геть червоні ганчірки!”, “Геть червону символіку!”, скандували: «Серп і молот – смерть і голод!», «Комуняку – на гілляку!», «Слава нації – смерть ворогам!», «Бандера – наш герой!» тощо.

Працівники спецпідрозділів «Беркут» і «Грифон» перекрили їм дорогу. Члени ВО “Свобода” нагадали правоохоронцям, що мають дозвіл міськвиконкому на проведення акції, крім того, вони є депутатами обласної і міської рад, і що це «мирна акція».

Згодом «намотавши три круги» вздовж вулиці Лепкого в Івано-Франківську тягнибоківці та кунівці подалися в Станіславський Некрополь за облдрам театром, де нашвидку виголосили кілька промов.

Секретар Івано-Франківської міськради Руслан Марцинків сказав:«Замість панахид влада організовує дні побєд. Влада забула, що 35 тисяч прикарпатців були виселені у Сибір. Тому ми повинні перейняти естафету української національної ідеї і дати відсіч намаганням впровадити в Україні “Русский мир” та “нову русскую империю”. Влада не вічна, вона згине».

На цьому все і закінчилося. Представники влади та ветерани зачинилися в облдрамтеатрі на урочистому концерті з нагоди Дня Перемоги. Численні кордони міліції охороняють підступи до театру з усіх сторін.

Статьи

Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Все статьи