В Івано-Франківську викладачів виганяють під червоні прапори

В Івано-Франківську студентам та викладачам вищих навчальних закладів (ВНЗ) наполегливо рекомендують взяти учать в урочистостях з нагоди Дня перемоги, які 9 травня у місті організовує обласна держадміністрація на чолі із головою Михайлом Вишиванюком. Про це  повідомляє «Gazeta.ua», посилаючись на достовірні джерела.

"На Сході України мене ніхто не примушував ходити на паради, а тут у Франківську виганяють в обов'язковому порядку!" - обурився один із викладачів приватного греко-католицького Івано-Франківського університету права імені короля Данила Галицького.

Вказівка йти на парад надійшла з Івано-Франківської обласної держадміністрації.

"Мабуть, долучимо студентів. Але загальна думка не є дуже схвальною, щоб бути на мітингу із червоними транспарантами. Повірте, це не наша власна ініціатива. Це так треба ", - говорять у ректораті одного з прикарпатських вузів.

Там пояснюють, що "лінія іде з гори", і хтось від ВНЗ повинен взяти участь у заходах влади.

"Я нікому нічого не винен, - каже вчитель англійської мови Станіслав. - Я прийшов працювати в освітню сферу не для того, щоб гратись у політику. А вони мене навмисно втягують у неї. Я відмовляюсь".

Від викладачів, які відмовляються брати участь у параді перемоги, вимагають пояснювальні записки.

"Наш ректор - священник Української греко-католицької церкви (Іван Луцький - ред.), яку комуністична влада вбивала в багно. І він зараз іде на поводу у влади виконувати її забаганки, змушуючи працівників освіти йти на комуністичні збіговиська!" - обурюються викладачі Івано-Франківського університету права імені короля Данила Галицького.

Якщо владі вдалось натиснути на цей приватний ВНЗ із виразно греко-католицьким релігійним профілем, то інші навчальні заклади в Івано-Франківську, напевно, ще в більш обов'язковому порядку змушують брати участь в офіційних заходах.

"Ми повертаємось у старі совецькі часи", - говорять прикарпатські викладачі.

Нагадаємо, у квітні Івано-Франківська міська й обласна ради заборонили вивішувати червоні радянські прапори на адмінбудівлях та житлових помешканнях 9 травня й під час інших державних свят.

Статьи

Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Все статьи