Там, де є націоналісти, - не буде жодної червоної шмати, - голова Тернопільської облради

Голова Тернопільської обласної ради Олексій Кайда заявляє, що в жодній області, «де є націоналісти», 9 травня не буде вивішено жодної «червоної шмати». Про це  вчора, 28 квітня він заявив, під час позачергової сесії Львівської обласної ради щодо використання червоних прапорів у День Перемоги, - повідомила «ОстроВ» Львівська обласна організація ВО «Свобода».

«На Тернопільщині, на Львівщині, на Івано-Франківщині, на Волині – скрізь, де є націоналісти, не буде жодної червоної шмати», - наголосив він.

О. Кайда, пояснив свою присутність на сесії Львівської обласної ради: «Чому я тут? Тому що мені болить, як голові найвищого представницького органу однієї з часточок України. Кайда тут, тому, що мені болить, як націоналісту, «свободівцю». Кайда тут, тому що врешті-решт мені болить, бо я українець, в жилах якого тече українська кров, генетичний код якої формувався задовго до існування тих хрунів, які тиснули пальцями на кнопку. Але ця кров зараз в мені не тече, ця кров зараз в мені вибухає. Вибухає підсилена духом Холодного Яру, який зарядив мене енергією моїх предків, які гинули від тих – під червоними прапорами».

«Для мене не дивно, що на Сході України чи на Півдні, бо всі прекрасно знають, я є представник Запоріжчини, через промивання мізків 300 років, яке там ставлення є і до Дня побєди, і до тої червоної шмати. Але мене дивує позиція тут представників так званої галицької інтелігенції, Галичини. Це в мене там, на Півдні і Сході не знали, що таке УПА, там замовчувалися факти геноциду, але ж тут все знали!», - наголосив О. Кайда.

Він висловив обурення за тих, що в «Страсний тиждень, коли всі християни готувалися до Великодня, ті проголосували за червоні прапори».

«Я не дивуюсь комуністам, в них ніколи душі не було, вони виросли на злочинах. Але їх підтримали «регіони», Блок Литвина, затушковані бютівці і «нашоукраїнці», які натиснули і в Страсний тиждень проголосували за ту червону шмату, під якою руйнувалися церкви!», - додав Олексій Кайда.

Разом з тим, він наголосив: «Я впевнений, в цьому залі сидять справжні українці! А українці голосують не карточками і не пальцями, а кров’ю і своєю душею!».

Нагадаємо , вчора, 28 квітня, під час позачергової сесії депутати Львівської облради прийняли рішення « Про недопустимість використання радянської окупаційної символіки під час відзначення Днів пам’яті жертв Другої світової війни», відповідно до якого вимагають у Президента України Віктора Януковича заветувати Закон про «Проведення змін до Закону України «про свідчення перемоги у ВВВ 1941-45 років (щодо порядку офіційного використання, копій прапора перемоги)», прийнятий Верховною Радою України 21 квітня.

Статьи

Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Донбасс
21.04.2024
19:30

"Будут разрушаться украинские города, территория Украины все больше будет становиться диким полем". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса в полном соответствии с кремлевскими методичками "переживали" за дальнейшую судьбу Украины, радовались отсутствию у ВСУ западной помощи, а когда палата представителей Конгресса США все же проголосовала...
Все статьи