Там, де є націоналісти, - не буде жодної червоної шмати, - голова Тернопільської облради

Голова Тернопільської обласної ради Олексій Кайда заявляє, що в жодній області, «де є націоналісти», 9 травня не буде вивішено жодної «червоної шмати». Про це  вчора, 28 квітня він заявив, під час позачергової сесії Львівської обласної ради щодо використання червоних прапорів у День Перемоги, - повідомила «ОстроВ» Львівська обласна організація ВО «Свобода».

«На Тернопільщині, на Львівщині, на Івано-Франківщині, на Волині – скрізь, де є націоналісти, не буде жодної червоної шмати», - наголосив він.

О. Кайда, пояснив свою присутність на сесії Львівської обласної ради: «Чому я тут? Тому що мені болить, як голові найвищого представницького органу однієї з часточок України. Кайда тут, тому, що мені болить, як націоналісту, «свободівцю». Кайда тут, тому що врешті-решт мені болить, бо я українець, в жилах якого тече українська кров, генетичний код якої формувався задовго до існування тих хрунів, які тиснули пальцями на кнопку. Але ця кров зараз в мені не тече, ця кров зараз в мені вибухає. Вибухає підсилена духом Холодного Яру, який зарядив мене енергією моїх предків, які гинули від тих – під червоними прапорами».

«Для мене не дивно, що на Сході України чи на Півдні, бо всі прекрасно знають, я є представник Запоріжчини, через промивання мізків 300 років, яке там ставлення є і до Дня побєди, і до тої червоної шмати. Але мене дивує позиція тут представників так званої галицької інтелігенції, Галичини. Це в мене там, на Півдні і Сході не знали, що таке УПА, там замовчувалися факти геноциду, але ж тут все знали!», - наголосив О. Кайда.

Він висловив обурення за тих, що в «Страсний тиждень, коли всі християни готувалися до Великодня, ті проголосували за червоні прапори».

«Я не дивуюсь комуністам, в них ніколи душі не було, вони виросли на злочинах. Але їх підтримали «регіони», Блок Литвина, затушковані бютівці і «нашоукраїнці», які натиснули і в Страсний тиждень проголосували за ту червону шмату, під якою руйнувалися церкви!», - додав Олексій Кайда.

Разом з тим, він наголосив: «Я впевнений, в цьому залі сидять справжні українці! А українці голосують не карточками і не пальцями, а кров’ю і своєю душею!».

Нагадаємо , вчора, 28 квітня, під час позачергової сесії депутати Львівської облради прийняли рішення « Про недопустимість використання радянської окупаційної символіки під час відзначення Днів пам’яті жертв Другої світової війни», відповідно до якого вимагають у Президента України Віктора Януковича заветувати Закон про «Проведення змін до Закону України «про свідчення перемоги у ВВВ 1941-45 років (щодо порядку офіційного використання, копій прапора перемоги)», прийнятий Верховною Радою України 21 квітня.

Статьи

Мир
14.05.2024
08:55

«Прямого штурма Харькова, судя по всему, не предусмотрено». Российские СМИ об Украине

Во-первых, деньги воруются, это не секрет. Во-вторых, возведением сооружений занимаются либо инженерные войска, которых уже практически не осталось, либо частные организации. Последние часто связаны с городскими администрациями прифронтовых...
Мир
13.05.2024
12:08

Отставки Шойгу и Патрушева: что это значит для россии и Украины

То есть, сейчас мы видим ослабление блока силовиков вообще, а не только МО россии. Война сделала их слишком влиятельными, а, значит, опасными. Сюда же вписывается и отставка Патрушева с должности секретаря Совбеза – это уже удар по сецслужбистскому...
Донбасс
12.05.2024
20:47

"Наша молодежь в большинстве своем не имеет ориентиров и лишена духовного иммунитета". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса активно освещали многочисленные торжества и праздники, которые щедро выпали на первую декаду мая. Местные пропагандисты изо всех сил пытались убедить своих читателей и зрителей, что аннексированные...
Все статьи