Львів не святкуватиме День Перемоги: відзначатимуть Свято Героїв

Замість Дня Перемоги 9 травня, Львів цього року відзначатиме лише Свято Героїв – 10 травня. Про це сьогодні,  4 лютого, повідомив секретар Львівської міської ради Василь Павлюк, - інформує «ЗІК».

За словами Павлюка, Львів відзначатиме цього року на офіційному рівні лише Свято Героїв, а День Перемоги, «хто хоче, хай собі святкує». Секретар міськради переконаний, що депутатський корпус підтримає таке рішення.

«Вистачить на цьому акцентувати увагу. Всі герої, хто боровся за свою землю. А не акцентувати увагу принципово на «Дню победы». Ми вже товчемо не один рік: а хто над ким перемагав?», – наголосив С. Павлюк. І додав також, що за висловлюваннями Путіна, Україна взагалі пройшла десь повз Другу Світову війну.

Це питання виникло під час обговорення на засіданні виконавчого комітету ЛМР проекту рішення про затвердження переліку соціальної реклами. Згідно з цим переліком, у місті мали б з’явитися у травні по 10 білбордів і сіті-лайтів до 66-тої річниці Перемоги і до Свята Героїв. Василь Павлюк запропонував зосередитись лише на останньому.

Статьи

Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Все статьи