На Прикарпатті презентували збірник про підпілля ОУН на сході України

В Івано-Франківську презентовано збірник статей «Діяльність підпілля ОУН на сході України»,

Презентація збірника, який видав цього року в Дніпропетровську Східноукраїнський дослідницький центр «Спадщина», пройшла в Івано-Франківському обласному музеї визвольних змагань імені Степана Бандери, - повідомляє «УНІАН».

На презентацію прибули молоді історики Вячеслав ТРУШ, який вивчає діяльність ОУН на Харківщині, та Лесь Ісаєвич, котрий займається дослідженням слобожанського козацтва і визвольного руху на Харківщині. У збірнику йдеться, зокрема про «Підпілля ОУН-УПА на Сумщині: деталізація подій через призму документів спецслужб». Доведено на основі документів існування мінімум чотирьох окружних проводів ОУН: Сумського, Роменського, Глухівського й Конотопського, які, в свою чергу, були розгалужені на районові проводи.

На презентації наголошувалося, що цей збірник далеко не перше таке видання на сході України. Лише на Сумщині вийшли «Книга пам’яті Сумської області», «Голодомор 1932-1933 років на Сумщині», «ОУН-УПА на Сумщині».

На презентації були присутні вояки УПА, представники національно-патріотичних партій, громадськість міста. Автори збірника довели, що Організація українських націоналістів існувала не лише на теренах Західної України, як про це твердить комуністична пропаганда.

Статьи

Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Все статьи