У Львові протестували проти створення соціального гуртожитку для сиріт

Директор спільноти взаємодопомоги «Оселя» Олеся Саноцька переконана, що протестна акція, яка сьогодні відбулася у Львові з вимогою не облаштовувати соціальний гуртожиток на вул. Угорській, є звичайним використанням дражливої теми напередодні виборів, - повідомляє «ZAXID.NET».

«Бо ми добре і в руслі порозуміння співпрацюємо із мешканцями будинку на Угорській, де нам надали площу для організації Соціального гуртожитку. Після його організації там мешкатимуть діти-сироти, які не мають де мешкати і не мають родини, жінки з дітьми, які опинилися в складних життєвих обставинах, діти з інтернату, які ще не стали безхатченками, але мають всі шанси ними стати.

Такий соціальний гуртожиток є тою доброю можливістю запобігти зростанню бездомності. До того ж ми зорганізуємо соціальний супровід людей, які мешкатимуть тут, з ними працюватимуть для їх працевлаштування і підняття на ноги», - наголосила Олеся Саноцька.

«Нам пора навчитися бути людьми. Нам пора зрозуміти, що кожна людина є громадянином суспільства і те суспільство повинне працювати задля допомоги тим, хто в силу різних обставин опинився в скрутному становищі. Залежно від того, наскільки добре в місті працюватимуть соціальні інституції, настільки в нас буде позитивною ситуація з найбільш обділеними городянами. Мусимо пам’ятати, що ніхто не знає свого майбутнього, і вже завтра може опинитися в тих обставинах, що і ті люди, про покращення життя яких зараз протестують.

До речі, як пам’ятаєте, коли облаштовували «нічліжку», що на Кирилівській, теж було чимало протестів проти «закладу для бомжів». Але зараз, коли ця установа діє, нічого окрім позитиву там немає – люди без житла мають змогу там помитися, переночувати, перекусити. До того ж в місті ситуація із бездомними покращилася. Зараз вони вже навіть коли ходять по вулиці, то мають гігієнічний вигляд», - запевнила Олеся Саноцька.

«Наголошую, Центр для безпритульних у Львові вже є, і він свою справу робить і робить добре. Те, що ми робимо на Угорській, - то соціальний гуртожиток, який власне матиме на меті запобігти бездомності», - додала вона.

Нагадаємо, сьогодні під Львівською міською радою пройшов пікет з вимогою не облаштовувати соціальний гуртожиток на вул. Угорській.

Статьи

Страна
29.03.2024
10:18

В Крыму становится страшно: растет популярность страхования от БПЛА

...Эти выплаты никто не увидит, так как нет законодательной базы. Если они страхуют от террористического акта, то должно быть решение о возбуждении уголовного дела по соответствующей статье и так далее. Все остальное – красивые слова и обещания,...
Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Все статьи