На Прикарпатті знищено пам’ятний знак Романові Шухевичу. Фото

У ніч з 16 на 17 жовтня знято і знищено меморіальний знак Романові Шухевичу на Скелях Довбуша на Івано-Франківщині. Вандалів поки не знайдено, - повідомляє «ZAXID.NET».

"Меморіальний знак Романові Шухевичу було встановлено 1,5 роки тому за ініціативи львівської станиці Пласту. Ми отримали дозвіл від управління охорони історичного середовища Івано-Франківської області. Уже тоді був опір і закиди місцевих скелелазів, які не полюбляють, коли скелі Довбуша використовують як пам’ятку історії та природи. Їх це насправді дратує. Ми під час встановлення знаку чули погрози", - зазначив член львівського осередку Пласту Андрій Котлярчук.

За його словами, через півроку вандали зняли таблицю, але тоді вдалося віднайти її і встановити на місце. Тоді не писали ні скарги, ні заяви у правоохоронні органи. "Улітку цього року пам’ятний знак пережив ще одне втручання – невідомим предметом було суттєво пошкоджено різні частини таблиці, зокрема текст. Після цього було проведено її косметичне відновлення. У такому вигляді таблиця висіла до суботи 16 жовтня включно. Позавчора мені задзвонив пластун, який і повідомив, що таблицю знову знищили, тільки цього разу її спалили – знайдено арматуру, на якій був знак. Вчора ми консультувалися з юристами. І сьогодні плануємо віднести заяву у правоохоронні органи – у Болехівський міський відділ міліції", - сказав А. Котлярчук.

Він зазначив, що, можливо, є очевидці, які могли б повідомити, хто зруйнував меморіальний знак.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи