Колишній гендиректор дачі Ющенка визнав, що викрав понад мільйон повеневих коштів

Екс-директор президентської резиденції «Синьогора» в Івано-Франківській області визнав свою провину у великих зловживаннях з бюджетними коштами., - повідомляє “ЗІК”.   

                                       

Івано-Франківська прокуратура здійснює досудове слідство щодо колишнього гендиректора.

«За даними слідства, протягом квітня-грудня 2008 року він використовував бюджетні кошти на суму 1,18 мільйона гривень не за цільовим призначенням. Гроші були виділені на відновлення об’єктів, пошкоджених внаслідок стихійного лиха у липні 2008 року».

«Однак керівництво резиденції без узгодження і дозволу Держуправління справами незаконно змінило цільове призначення цих коштів. Замість реконструкції мільйон гривень направили на будівництво сауни поза оздоровчо-лікувальним корпусом».

Кримінальну справу було порушено навесні цього року, проте, як зазначає видання, 31 серпня 2010 старший слідчий з особливо важливих справ прокуратури Івано-Франківської області звернувся до суду, де запропонував звільнити колишнього гендиректора від кримінальної відповідальності.

«Такий реверанс слідчий пояснив суддям тим, що колишній керівник президентської резиденції розкаявся у скоєному, злочин скоєно вперше, з того моменту обвинувачений законів більше не порушував».

Крім того, злочин гендиректора належить до категорії невеликої тяжкості.

Богородчанський районний суд Івано-Франківської області відмовив слідчому, визнавши аргументацію недостатньою для зняття кримінальної відповідальності.

Подання прокуратури було відхилено, а кримінальну справу направлено прокурору Івано-Франківської області для продовження досудового слідства.

Як відомо, резиденція «Синьогора» була створена для екс-президента Леоніда Кучми у 2001 році на базі відомчого санаторію.

Наприкінці минулого року колишній президент Віктор Ющенко передав 10 800 гектарів земель держвласності від «Синьогори» національному парку, який глава держави розпорядився створити на території Богородчанського району Івано-Франківської області.

Кабмін та Держуправління справами мали до середини 2010 року виконати доручення президента.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи