Рішення про недовіру губернатору Львівщини розглянуть у суді

Прокуратурою Львівської області 1 жовтня оскаржено в судовому порядку рішення Львівської обласної ради про висловлення недовіри голові Львівської ОДА Василеві Горбалю через протест прокурора області Львівська обласна рада своєчасно та належно не розглянула. Про це «ОстроВ» повідомили в прес-службі прокуратури Львівської області.

«Підставою для прокурорського втручання стало те, що вказане рішення прийняте обласною радою всупереч вимогам Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" та Регламенту Львівської обласної ради, зокрема, без розгляду проекту рішення постійними комісіями вказаного органу місцевого самоврядування, а також без попереднього заслуховування на сесії звіту голови облдержадміністрації з питань виконання бюджету, програм соціально-економічного та культурного розвитку територій і делегованих повноважень", - зазначено у заяві прокуратури.

"Враховуючи те, що в порушення вимог ст. 21 Закону України "Про прокуратуру" згаданий протест прокурора області Львівською обласною радою своєчасно та належно не розглянуто, 01.10.2010 року прокуратурою області оскаржено вищезгадане рішення обласної ради в судовому порядку", - йдеться у повідомленні.

Станом на даний час судове рішення у справі за вказаним адміністративним позовом прокуратури області не постановлено.

Довідка

71 депутат Львівської облради 8 вересня проголосував за розгляд питання про висловлення недовіри голові Львівської облдержадміністрації Василю Горбалю. Так,  шляхом анонімного  голосування 66 депутатів висловили недовіру губернатору.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи