У Львові портрети Бандери та Шухевича хочуть повісити в усіх школах

Хай кожен навчальний заклад становить в себе галерею ОУН-УПА з Шухевичем та Бандерою, інформацію про правдиву історію України, галереї героїв, де буде Олег Ольжич, Євген Коновалець. Хай опонують цій владі у такий хоча б спосіб, хай виявлять свою національну і політичну зрілість, – заявив 12 жовтня під час прес-конференції у Львові голова Львівської крайової організації Народного руху України Андрій Корнат, - повідомляє «ZAXID.NET».

Він наголосив, що напередодні святкування 68-річчя з дня створення УПА "це буде грандіозний вчинок".

"Ми подаруємо кожній школі, кожному навчальному закладу у Львівській області галерею героїв. У жодного навчального закладу не буде причини сказати, що у них немає такої галереї", – сказав А.Корнат.

Він закликав усі навчальні заклади, усіх директорів шкіл звертатись до партії.

"Ми подаруємо вам галерею героїв, яку можна встановити у навчальних закладах як реальне опонування цій владі в ідеологічній сфері, щоб наші діти знали ту історію, яку вони мають знати. Бо дійдемо до того, що у Національному університеті "Львівська політехніка" демонтують барельєфи Бандери та Шухевича, і пам’ятник, який збудували Степанові Бандері, буде демонтовано. Доживемося до таких часів. Тому зараз треба почати опонувати. Опонувати треба н словами,а конкретними діями. І тоді ми побачимо, хто є опозиціонер!", – наголосив Корнат.

Він зазначив, що портрети Бандери та Шухевича повинні висіти в оселях українців поряд з портретами Шевченка, Франка чи Лесі Українки.

"Це буде початок грандіозного народного опору. Цей опір не буде просто голосом свободи чи волі, а опором національним, який буде неймовірної потужності. Цей опір ніякій наволочі, ніякому загарбнику і колоністу на вдалося зупинити. Він проривний. Палаючий. Українську націю в такому випадку не зупинити", – додав Андрій Корнат.

Які повідомлялося раніше , у Львові голова Львівської крайової організації Народного руху України Андрій Корнат підписав спільно з головою Львівського крайового Братства ветеранів національно-визвольної боротьби Олесем Гуменюком угоду про спільні дії.

14 жовтня у Львові відбудеться святкування 68-ї річниці створення УПА.

Також 13 жовтня у Львівській філармонії відбудеться концерт з нагоди 90-річчя з дня народження зв’язкової Головного Командира УПА Романа Шухевича - Ольги Ільків –"Роксоляни" під назвою "Повстанське танго".

Статьи

Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Мир
16.04.2024
10:17

«Энергичный контрудар может стать джокером в рукаве Сырского». Российские СМИ об Украине

«Общая оценка украинских резервов приводит к выводу: имеющихся сил и средств командованию ВСУ не хватит для проведения стратегического наступления. Но их достаточно для энергичного контрудара оперативного масштаба на одном направлении».
Донбасс
14.04.2024
18:21

Новое издание обещает жителям "ДНР/ЛНР" новости о родившей котят кошке и некрашеном заборе. Обзор СМИ оккупированного Донбасса

  На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса были традиционно скучны. Многочисленные близкие к местным властям Телеграм-каналы вслед за официальными источниками массовой пропаганды цитировали политиков чужой страны и в честь 12 апреля...
Все статьи