У Львові портрети Бандери та Шухевича хочуть повісити в усіх школах

Хай кожен навчальний заклад становить в себе галерею ОУН-УПА з Шухевичем та Бандерою, інформацію про правдиву історію України, галереї героїв, де буде Олег Ольжич, Євген Коновалець. Хай опонують цій владі у такий хоча б спосіб, хай виявлять свою національну і політичну зрілість, – заявив 12 жовтня під час прес-конференції у Львові голова Львівської крайової організації Народного руху України Андрій Корнат, - повідомляє «ZAXID.NET».

Він наголосив, що напередодні святкування 68-річчя з дня створення УПА "це буде грандіозний вчинок".

"Ми подаруємо кожній школі, кожному навчальному закладу у Львівській області галерею героїв. У жодного навчального закладу не буде причини сказати, що у них немає такої галереї", – сказав А.Корнат.

Він закликав усі навчальні заклади, усіх директорів шкіл звертатись до партії.

"Ми подаруємо вам галерею героїв, яку можна встановити у навчальних закладах як реальне опонування цій владі в ідеологічній сфері, щоб наші діти знали ту історію, яку вони мають знати. Бо дійдемо до того, що у Національному університеті "Львівська політехніка" демонтують барельєфи Бандери та Шухевича, і пам’ятник, який збудували Степанові Бандері, буде демонтовано. Доживемося до таких часів. Тому зараз треба почати опонувати. Опонувати треба н словами,а конкретними діями. І тоді ми побачимо, хто є опозиціонер!", – наголосив Корнат.

Він зазначив, що портрети Бандери та Шухевича повинні висіти в оселях українців поряд з портретами Шевченка, Франка чи Лесі Українки.

"Це буде початок грандіозного народного опору. Цей опір не буде просто голосом свободи чи волі, а опором національним, який буде неймовірної потужності. Цей опір ніякій наволочі, ніякому загарбнику і колоністу на вдалося зупинити. Він проривний. Палаючий. Українську націю в такому випадку не зупинити", – додав Андрій Корнат.

Які повідомлялося раніше , у Львові голова Львівської крайової організації Народного руху України Андрій Корнат підписав спільно з головою Львівського крайового Братства ветеранів національно-визвольної боротьби Олесем Гуменюком угоду про спільні дії.

14 жовтня у Львові відбудеться святкування 68-ї річниці створення УПА.

Також 13 жовтня у Львівській філармонії відбудеться концерт з нагоди 90-річчя з дня народження зв’язкової Головного Командира УПА Романа Шухевича - Ольги Ільків –"Роксоляни" під назвою "Повстанське танго".

Статьи

Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Донбасс
21.04.2024
19:30

"Будут разрушаться украинские города, территория Украины все больше будет становиться диким полем". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса в полном соответствии с кремлевскими методичками "переживали" за дальнейшую судьбу Украины, радовались отсутствию у ВСУ западной помощи, а когда палата представителей Конгресса США все же проголосовала...
Все статьи