До розколу ВО «Батьківщина» на Прикарпатті влада області не причетна, - губернатор

Губернатор Івано-Франківщини Михайло Вишиванюк категорично заперечив причетність обласної влади до створення «двійника»  ВО «Батьківщина» у Коломиї. За словами голови ОДА, Тимошенко знову говорить неправду. Про це він заявив сьогодні на прес-конференції, - повідомляє кореспондент «ОстроВ».

«Я категорично заперечую причетність влади до будь-яких фальсифікацій виборів, тим більше до створення паралельних організацій партії «Батьківщина» в області, - наголосив М. Вишиванок.

Він зазначив, що розкол коломийського партійного осередку ВО "Батьківщина" відбувся ще у 2005 році, коли Президентом став В. Ющенко,  прем’єр-міністром Юлія Тимошенко, а міністром внутрішніх справ Юрій Луценко

Також ситуацію на підтвердження факту розколу ВО «Батьківщина» в Коломиї ще  5 років тому, прокоментував начальник обласного управління внутрішніх справ Василь Варцаба.

За його словами, Коломийська міська організація партії «Батьківщина» була створена у 2000 році, зареєстрована під № 270, якою на той час керував коломиянин Гончарук. 19 жовтня 2005 року при проведенні звітно-виборної конференції ця організація розпалася на дві. Одну з них очолив Ярослав Острук, іншу – Михайло Голіней. Між ними виник спір і досі матеріали щодо цього знаходяться у суді.

Однак, за словами  начальника головного управління юстиції в області Василя Кавацюка та прокурора області Миколи Гошовського,  це не може суттєво вплинути на прийняття судового рішення.

«На сьогоднішній день згідно єдиного реєстру політичних партій та громадських організацій керівником Коломийської міської організації партії «Батьківщина» є Ярослав Острук», -зазначив Василь Кавацюк.

Також прокурор Івано-Франківської області  М. Гошовський зазначив,  що «ні правоохоронні органи, ні влада у спір між двома організаціями партії «Батьківщина» не втручаються, і ніякого стосунку до цього не мають».

Зазначимо, 10 жовтня на «5-му каналі» лідерка ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенко звинуватила Івано-Франківську обласну владу у фальсифікації, створенні у місті Коломиї ще однієї партії з такою ж назвою, якій правоохоронні органи видали печатку, а юстиція зареєструвала.



Статьи

Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Все статьи