На Прикарпатті зафіксовано випадки торгівлі місцями в списках виборчих комісій

На Прикарпатті зафіксовано непоодинокі випадки торгівлі місцями в списках виборчих комісій. Про це на прес-конференції повідомив уповноважений з питань запобігання та протидії корупції  Івано-Франківської ОДА Мирон Дмитрик, - повідомляє кореспондент «ОстроВ».

«На Прикарпатті місцями у виборчих списках торгують ті партії, які мають найбільший рейтинг в області», - заявив уповноважений.

М. Дмитрик переконаний, що «людина, котра заплатила гроші за прохідне місце в списку ніколи не відмовиться від хабара, коли стане депутатом чи обраною особою на іншу посаду, тому що захоче «відбити» ті гроші».

Зазначимо, що завдання новоствореного підрозділу з питань запобігання та протидії корупції - моніторити використання виборчих фондів, коштів політичними партіями, перевіряти роботу виборчих комісій для запобігання використання «брудних» грошей у виборчих перегонах, використання комісіями бюджетних коштів не за призначенням та нерівність суб’єктів виборчого процесу. Також  велику увагу приділятиметься зміні ментальності.

В Україні, відповідно до соціологічних опитувань, близько 70% українців тією чи іншою мірою давали або ж отримували хабарі, а 60% опитуваних переконані, що корупція в державі є частиною суспільних процесів і  викорінити її важко.

«Ми будемо вводити європейську практику, практику громадських організацій, популяризувати антикорупційні настрої в суспільстві», - наголосив М. Дмитрик.

Нагадаємо, про факти корупційних дій мешканці Прикарпаття можуть повідомляти на "гарячу лінію" за телефоном 55-21-97. Телефон працюватиме щодня з 8 до 18 години при підрозділі з питань запобігання та протидії корупції облдержадміністрації.

Статьи

Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Все статьи