Члени прикарпатської «Батьківщини» клялись у вірності партії у церкві

Кандидати у депутати від ВО «Батьківщина» до Івано-Франківської облради склали присягу на вірність Україні та партії, - повідомляє «ЗІК».

Відбулась церемонія у православній церкві у селі Підпечери, що неподалік Івано-Франківська, яка належить Київському патріархату.

Кандидати складали присягу, поклавши руку на копію Пересопницького євангеліє.

За словами народного депутата, голови Івано-Франківської облорганізації «Батьківщини» Дмитра Шлемка ідея скласти присягу напередодні виборів належить саме йому. Керманич прикарпатського осередку впевнений, що після цього депутати будуть дотримуватись своїх обіцянок. «Але я не думаю, що така практика буде поширена на решту областей, таке можливо лише на Галичині», – сказав Дмитро Шлемко.

Текст клятви: «Я, такий-то, обраний депутатом Івано-Франківської обласної ради, в ім’я України щиро присягаю – працювати на розвиток української держави, відстоювати інтереси громади області, виконувати рішення фракції, не зрадити навіть під тиском, шантажем чи за власним бажанням партію ВО» Батьківщина», перейшовши після виборів в іншу політичну силу або коаліцію. Якщо я порушу цю присягу-клятву, то нехай мене покарає Всевишній. Клянуся. Підпис, дата».

На запитання, чому обрали саме церкву в селі Підпечери, Дмитро Шлемко відповів, що це не випадковий вибір. «Окрім того що це старовинна церква, вона від початку свого існування не змінювала конфесії. І до цих днів залишилась православною», – зауважив народний депутат.

Довідка.

Пересопницьке євангеліє – визначна рукописна пам’ятка староукраїнської мови та мистецтва XVI ст. Один із перших українських перекладів канонічного тексту четвероєвангелія.

Статьи

Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Все статьи