В Івано-Франківську розпочинається всеукраїнська акція на захист української мови

Голова партії «Наша Україна» Валентин Наливайченко повідомив, що в Івано-Франківську розпочинається всеукраїнська акція з метою захисту української мови. За його словами, акції протесту будуть супроводжуватись мітингами та віче з вимогами до урядовців публічно скласти іспит з української мови, - повідомляє «ZAXID.NET».

«В Івано-Франківську ми чітко починаємо і говорити, і діяти. Діяти – протестуючи і збираючи підписи. Діяти, вимагаючи від кожного урядовця, починаючи з прем’єра і нижче, нарешті скласти іспит з державної мови публічно перед телекамерами. Бажано написати диктант і без змін розмістити його в Інтернеті, яким користуються більшість наших партійців та прихильників. Так само будемо вимагати від кожного урядовця та депутата, який збирається проголосувати за цей закон Єфремова, негайно вийти з парламенту і не говорити, що вони є українськими парламентарями», - повідомив В. Наливайченко. За словами В. Наливайченка, на віче в Івано-Франківську сьогодні будуть ті, хто є у списках партії до обласної та міської рад. Також, В. Наливайченко стверджує, що подібні акції будуть і в Донбасі, і в Криму. Нагадаємо, 25 вересня голова політради партії «Наша Україна» в ефірі одного з телеканалів розкритикував закон про мови, внесений у вересні на розгляд Верховної ради України «всіма законними методами ми ініціюватимемо не прийняття цього закону, а навпаки – ухвалення іншого закону на підтримку української мови», - зазначив В. Наливайченко. Нагадаємо, що депутат від Партії регіонів Сергій Єфремов, комуніст Петро Симоненко та литвинівець Сергій Гриневецький зареєстрували у Верховній Раді проект закону «Про мови в Україні», котрий викликав резонанс у суспільстві. Зокрема, вважають, що «цей закон узаконить тотальну русифікацію України», експерти називають його «антиконституційним». Водночас, заступник голови парламентської фракції Партії регіонів Вадим Колесніченко заявив, що закон про мови буде прийнятий в жовтні – листопаді.

Статьи

Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Все статьи