В Івано-Франківську розпочинається всеукраїнська акція на захист української мови

Голова партії «Наша Україна» Валентин Наливайченко повідомив, що в Івано-Франківську розпочинається всеукраїнська акція з метою захисту української мови. За його словами, акції протесту будуть супроводжуватись мітингами та віче з вимогами до урядовців публічно скласти іспит з української мови, - повідомляє «ZAXID.NET».

«В Івано-Франківську ми чітко починаємо і говорити, і діяти. Діяти – протестуючи і збираючи підписи. Діяти, вимагаючи від кожного урядовця, починаючи з прем’єра і нижче, нарешті скласти іспит з державної мови публічно перед телекамерами. Бажано написати диктант і без змін розмістити його в Інтернеті, яким користуються більшість наших партійців та прихильників. Так само будемо вимагати від кожного урядовця та депутата, який збирається проголосувати за цей закон Єфремова, негайно вийти з парламенту і не говорити, що вони є українськими парламентарями», - повідомив В. Наливайченко. За словами В. Наливайченка, на віче в Івано-Франківську сьогодні будуть ті, хто є у списках партії до обласної та міської рад. Також, В. Наливайченко стверджує, що подібні акції будуть і в Донбасі, і в Криму. Нагадаємо, 25 вересня голова політради партії «Наша Україна» в ефірі одного з телеканалів розкритикував закон про мови, внесений у вересні на розгляд Верховної ради України «всіма законними методами ми ініціюватимемо не прийняття цього закону, а навпаки – ухвалення іншого закону на підтримку української мови», - зазначив В. Наливайченко. Нагадаємо, що депутат від Партії регіонів Сергій Єфремов, комуніст Петро Симоненко та литвинівець Сергій Гриневецький зареєстрували у Верховній Раді проект закону «Про мови в Україні», котрий викликав резонанс у суспільстві. Зокрема, вважають, що «цей закон узаконить тотальну русифікацію України», експерти називають його «антиконституційним». Водночас, заступник голови парламентської фракції Партії регіонів Вадим Колесніченко заявив, що закон про мови буде прийнятий в жовтні – листопаді.

Статьи

Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Все статьи