Прокуратура Тернополя спростувала незаконність передачі Почаївської лаври МП?

Рішення Тернопільської облради про неправомірність передачі Почаївської лаври МП опротестовані прокуратурою міста, - повідомили «ОстроВ» в прес-службі обласної ради.

Неймовірно, можна сказати із космічною швидкістю була прийнята постанова Тернопільським окружним адміністративним судом за позовом прокурора Тернопільської області про визнання незаконним та скасування рішень сесій Тернопільської обласної ради від 27 серпня 2009 року №745 «Про створення тимчасової контрольної комісії Тернопільської обласної ради щодо перевірки законності передачі храмового комплексу в м. Почаєві УПЦ Московського патріархату, а також дотримання земельного і міграційного законодавства», від 11 лютого 2010 року № 856 «Про інформацію тимчасової контрольної комісії Тернопільської обласної ради щодо перевірки законності передачі храмового комплексу в м. Почаєві УПЦ Московського патріархату, а також дотримання земельного і міграційного законодавства» та від 11 лютого 2010 року № 882 «Про клопотання Свято-Успенської Почаївської Лаври (м. Почаїв Кременецького району) від 10 листопада 2009 року № 64 щодо надання гірничого відводу на користування Почаївським родовищем будівельних пісків Кременецького району».

Нагадаємо, прокуратурою Тернопільської області вищенаведені рішення, якими обласна рада доводить неправомірність передачі, як з морального, історичного, державницького, національного погляду храмового комплексу в м. Почаєві УПЦ Московського патріархату, були опротестовані. У свою чергу Тернопільська обласна рада відхилила даний протест прокурора.

Двадцятого серпня поточного року прокуратура області подала до окружного адміністративного суду позовну заяву з проханням визнати дані рішення незаконними та скасувати їх.

22 вересня під час фактично першого і єдиного засідання суд задовольнив позов прокурора. Таким чином було скасовано рішення Тернопільської обласної ради, що стосувались передачі Почаївської лаври УПЦ Московського патріархату.

Тернопільська обласна рада подаватиме апеляцію, однак переконана, що рішення буде негативним, оскільки його прийняття, вочевидь, лежить не у правовій площині, а політичній.

Статьи

Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Мир
16.04.2024
10:17

«Энергичный контрудар может стать джокером в рукаве Сырского». Российские СМИ об Украине

«Общая оценка украинских резервов приводит к выводу: имеющихся сил и средств командованию ВСУ не хватит для проведения стратегического наступления. Но их достаточно для энергичного контрудара оперативного масштаба на одном направлении».
Все статьи