Львівська облрада вимагає в Януковича скасувати підняття цін на газ і погрожує акціями протесту

Львівська обласна рада звернулася до Президента України Віктора Януковича з вимогою скасувати постанови Національної комісії регулювання електроенергетики щодо підняття цін газ, — повідомили кореспондента „ОстроВ” у прес-службі ЛОО ВО „Батьківщина”. 

Звернення підтримало 73 депутати Львівської облради під час вчорашнього засідання. 

"Очевидно, що правляча в Україні Партія регіонів, не маючи змоги виконати передвиборчі обіцянки прагне перекласти відповідальність за свою бездарну соціальну політику на плечі українського народу", — зазначено в заяві. 

На думку депутатів Львівської облради, підвищення ціни на енергоносії призведе до високого рівня соціальної напруги в суспільстві. Відтак облрада звернулася до керівництва держави з вимогою скасувати постанови НКРЕ від 13 липня 2010 року про затвердження роздрібних ціна на природний газ, що використовується для потреб населення, Міжнародного дитячого центру "Артек" і Українського дитячого центру "Молода гвардія", та від 30 липня 2010 року "Про затвердження граничного рівня ціни на природний газ для промислових споживачів та інших суб’єктів господарювання". 

У випадку ігнорування цих вимог Львівська обрада залишила за собою право закликати громадськість до громадянської акції непокори.

Статьи

Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Мир
16.04.2024
10:17

«Энергичный контрудар может стать джокером в рукаве Сырского». Российские СМИ об Украине

«Общая оценка украинских резервов приводит к выводу: имеющихся сил и средств командованию ВСУ не хватит для проведения стратегического наступления. Но их достаточно для энергичного контрудара оперативного масштаба на одном направлении».
Донбасс
14.04.2024
18:21

Новое издание обещает жителям "ДНР/ЛНР" новости о родившей котят кошке и некрашеном заборе. Обзор СМИ оккупированного Донбасса

  На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса были традиционно скучны. Многочисленные близкие к местным властям Телеграм-каналы вслед за официальными источниками массовой пропаганды цитировали политиков чужой страны и в честь 12 апреля...
Все статьи