НРУ не висуватиме Куйбіду кандидатом на посаду мера Львова

Народний Рух України не висуватиме екс-міністра будівництва Василя Куйбіду кандидатом на посаду міського голови Львова, — повідомив кореспондента «ОстроВ». 

Про це заявив голова Львівської крайової організації Народного Руху України Андрій Корнат сьогодні під час прес-конференції.  

Таку позицію Народного Руху України Андрій Корнат пояснює судовим процесом проти Василя Куйбіди, який не дозволить йому взяти участь у виборах мера. «Сьогодні у Києві відбувається четверте судове засідання, яке постійно переноситься, рішення не приймається, відверто затягується процес, для того, щоб Василь Куйбіда, який захоче взяти участь у перегонах, буде виведений… Ми це знаємо, тому що Василь Куйбіда це реальний кандидат в мери, який може боротись і перемогти», — сказав він.  

При цьому рухівці планують, що Василь Куйбіда очолить виборчий список НРУ до Львівської облради. «Ми будемо переконувати конференцію, щоб Василь Куйбіда очолив списки до обласної ради, щоб боротись і бути присутнім тут, у Львівській області», — сказав Андрій Корнат.  

При цьому голова ЛКО НРУ запевнив, Народний Рух обов’язково буде пропонувати свого кандидата в мери Львова, і серед потенційних кандидатів він назвав Олександра Ганущина — депутата Львівської облради, колишнього заступника голови Львівської ОДА. 

Остаточне рішення рухівці планують прийняти 27 вересня під час партійної конференції.  

Нагадаємо, що за останніми соціологічними дослідженнями, найкращі шанси виграти вибори мера Львова мають діючий міський голова Львова Андрій Садовий, нардеп, голова ЛОО Партії регіонів Петро Писарчук, рухівець Василь Куйбіда та голова ВО „Свобода” Олег Тягнибок.

Статьи

Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Мир
16.04.2024
10:17

«Энергичный контрудар может стать джокером в рукаве Сырского». Российские СМИ об Украине

«Общая оценка украинских резервов приводит к выводу: имеющихся сил и средств командованию ВСУ не хватит для проведения стратегического наступления. Но их достаточно для энергичного контрудара оперативного масштаба на одном направлении».
Донбасс
14.04.2024
18:21

Новое издание обещает жителям "ДНР/ЛНР" новости о родившей котят кошке и некрашеном заборе. Обзор СМИ оккупированного Донбасса

  На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса были традиционно скучны. Многочисленные близкие к местным властям Телеграм-каналы вслед за официальными источниками массовой пропаганды цитировали политиков чужой страны и в честь 12 апреля...
Все статьи