55 мільйонів гривень порушень виявило КРУ на Прикарпатті за 2009 рік

Понад 55 мільйонів гривень цього року могла б втратити держава через недотримання фінансового законодавства, - повідомили кореспондента "ОстроВ" в прес-службі КРУ.

З початку року контрольно-ревізійне управління в Івано-Франківській області провело перевірки дотримання законодавства на 402 підприємствах, установах, організаціях з них на 387 виявлено фінансові порушення, через що держава втратила 55,0 мільйонів гривень. Ще на 315 мільйонів гривень встановлено порушень, що не призвели до матеріальних втрат. Така сума назбиралася як наслідок заниження в обліку вартості активів, лишків матеріальних цінностей та порушення законодавства щодо здійснення закупівель товарів, робіт і послуг за державні кошти.
Одним із основним напрямків роботи в 2009 р. був контроль за правильним використанням коштів, виділених на ліквідацію наслідків стихійного лиха, що сталося 23-27 липня 2008 року, зокрема впродовж січня-листопада 2009 року контрольно-ревізійним управлінням в Івано-Франківській області проведено 59 планових та 8 позапланових контрольних заходів.
За результатами зазначених ревізій виявлено незаконні видатки державних ресурсів всього на 25 млн. грн., з яких на даний час винними особами відшкодовано незаконних витрат в сумі 17,0 млн. грн.
Значні порушення по використанню коштів, виділених на ліквідацію наслідків стихійного лиха, що сталося 23-27 липня 2008 року виявлено у Верховинському, Надвірнянському, Богородчанському, Рожнятівському, Косівському, Долинському районах, відповідно 4,5; 3,2; 2,1; 1,4; 4,8 та 1,2 млн. грн.
Увага була зосереджена і на фінансово-господарській діяльності управлінь обласної держадміністрації та райдержадміністрацій.
Найбільше запитань щодо фінансової дільності було до управлінь та підприємств житлово-комунального господарства, в яких виявлено фінансових порушень, що призвели до втрат на суму 4,0 млн. грн., з яких відшкодовано – 3,4 млн.грн.
Ряд порушень виявлено і в органах місцевого самоврядування, де встановлено фінансових порушень, що призвели до втрат фінансових та матеріальних ресурсів у 140 об’єктах контролю на суму понад 13,7 млн.грн., з яких відшкодовано – 10,5 млн.грн.
В 15 установах та закладах профтехосвіти області виявлено фінансових порушень, що призвели до втрат в сумі 1,4 млн.грн., з яких відшкодовано 1,3 млн.грн.
В інших установах та закладах освіти області виявлено фінансових порушень, що призвели до втрат в сумі 1,2 млн.грн., з яких відшкодовано 1,1 млн.грн.
В установах охорони здоров’я мали місце фінансові порушення, що призвели до втрат на суму 2,1 млн.грн., з яких усунуто 1,9 млн. грн.
В установах підпорядкованих управлінню праці та соціального захисту мали місце фінансові порушення, що призвели до втрат на суму 1,8 млн.грн., з яких усунуто лише 0,2 млн. грн.
В установах культури області виявлено фінансових порушень, що призвели до втрат на суму 868,92 тис.грн., з яких усунуто 781,95 тис.грн. грн.

Статьи

Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Все статьи