Мер Львова просить прем’єр-міністра не закривати аеропорт «Львів» на час реконструкції



Міський голова Львова Андрій Садовий звернувся до прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко з проханням не закривати аеропорт «Львів» на час реконструкції, — повідомили кореспондента «ОстроВ» в прес-службі Львівської міськради. 

Міський голова Львова вважає, що зупинка роботи аеропорту призведе до збитків туристичної галузі. «В межах підготовки до ЄВРО 2012 триває реконструкція злітно-посадкової смуги аеропорту «Львів». Проект даної реконструкції передбачає тимчасове закриття даної злітно-посадкової смуги, що спричинить припинення авіаперевезень. Це може стати причиною відмови провідних авіакомпаній виконувати рейси до Львова і в майбутньому, що вже ставить під загрозу розвиток туристичної інфраструктури міста Львова та регіону загалом», — сказав Андрій Садовий.

Мер пропонує прем’єр-міністрові взяти до уваги поради британської компанії «Halcrow», яка здійснює консалтинг розбудови львівського аеропорту. У своїх рекомендаціях компанія зазначає, що при незначних змінах проекту реконструкція злітно-посадкової смуги може відбуватись без припинення авіаруху.

«Прошу Вас дати доручення Міністерству транспорту та зв'язку України та Львівській обласній державній адміністрації щодо глибокого вивчення даних пропозицій та внесення змін до проекту реконструкції, що дали б змогу забезпечити функціонування аеропорту у звичному режимі», — сказав Андрій Садовий.




Статьи

Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Донбасс
21.04.2024
19:30

"Будут разрушаться украинские города, территория Украины все больше будет становиться диким полем". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса в полном соответствии с кремлевскими методичками "переживали" за дальнейшую судьбу Украины, радовались отсутствию у ВСУ западной помощи, а когда палата представителей Конгресса США все же проголосовала...
Все статьи