18 мільйонів гривень витратять на спортивні майданчики за 5 років на Рівненщині

60 нових спортивних майданчиків може з’явитися на Рівненщині у наступні п’ять років, - повідомляє "zaxid.net".

Такі плани зафіксовані в проекті нової обласної програми «Спортивний майданчик» на 2010-2014 роки, яку винесено на розгляд постійних комісії Рівненської обласної ради.
В програмі передбачено, що починаючи з 2010 року, щороку на Рівненщині повинно з’являтися 4 нових спортмайданчики зі штучним покриттям розміром 42 на 22 м і 8 спортивних майданчиків із тренажерним обладнанням для загальної фізичної підготовки населення. Загалом до кінця 2014 року в області має бути збудовано 20 майданчиків зі штучним покриттям і 40 – з тренажерним обладнанням.
За інформацією начальника відділу з питань фізичної культури і спорту ОДА Миколи Петренчука, вартість одного майданчика зі штучним покриттям на сьогодні становить 300 тис.грн.
На думку розробників програми, у разі її виконання в області збільшиться кількість людей, які систематично займатимуться фізкультурою та спортом. Зокрема, на майданчики зі штучним покриттям передбачається додатково залучити 28 тисяч мешканців області, на майданчики з тренажерним обладнанням – 39 тисяч.
Члени постійної комісії з питань освіти, науки, молодіжної політики, фізичної культури та спорту інформацію взяли до відома, рекомендували розробникам Програми внести до переліку заходів будівництво спортивного майданчика в м. Острог з відповідальним виконавцем Острозьким міськвиконкомом, і винесли питання на розгляд сесії.

Статьи

Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Все статьи