Між Канадою і Прикарпаттям розпочинається економічна співпраця

Голова обласної державної адміністрації Микола Палійчук провів зустріч з представниками місії з питань розвитку приватного бізнесу Канадського агентства міжнародного розвитку (СІДА), - повідомили кореспондента "ОстроВ" в прес-службі облдержадміністрації.

Як йшлося на зустрічі за роки незалежності України Прикарпаття зуміло налагодити співпрацю не лише з територіально найближчими країнами, але й з далекою Канадою.
ЇЇ представники готові сприяти економічному зростанню та забезпеченню продовольчої безпеки. До речі - Івано-Франківська область виявилась одним з небагатьох регіонів, яким особливо зацікавлена канадська агенція міжнародного розвитку. За словами керівника української програми КАМР Шанталь Лабел в нашому регіоні є потужні можливості для реалізації проектів котрі пропонує агентство. «Для відбору областей, у яких працюватиме канадське агенство міжнародного розвитку, було кілька критеріїв. Перший - це наявність попереднього успішного досвіду співпраці з організації спільних проектів. В Івано-Франківському українсько-канадському бізнес-центрі, і загалом в області, їх проведено чимало. Другий критерій - це наявність можливостей для реалізації проектів. Тут вони є, і дуже потужні. Тож згодом на вашому прикладі та досвіді вчитимуться й інші регіони України», - повідомила керівник місії.
На зустрічі також йшлося й про те, що незалежність нашої країни Канада визнала першою. Наразі Україна - це одна з 20 країн світу, з якими ця держава тісно співпрацює і надає технічну допомогу. Її спрямовують на реформи в економіці, розвиток демократичного врядування, забезпечення ядерної безпеки. На Івано-Франківщині канадійці активно підтримують розвиток малого та середнього бізнесу. Наразі їхню увагу привернув приватний сектор регіону.

Статьи

Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Все статьи