Через борги Львівська залізниця може скасувати деякі приміські поїзди Франківська

Івано-Франківська ОДА заборгувала значні кошти Львівській залізниці, - повідомили кореспондента "ОстроВ" в прес-службі Львівської залізниці.

Львівська залізниця вкотре змушена звертати увагу обласних адміністрацій на заборгованість за перевезення пасажирів пільгових категорій. За підсумками 11 місяців 2009 року, уповні розрахувалися із залізницею лише Львівська, Тернопільська та Волинська області. Натомість інші області Західної України мають значну заборгованість: Закарпатська відшкодувала 73,9% передбачених коштів, Чернівецька – 84,6% та Івано-Франківська – 89,5%.
Зважаючи на це, Львівська залізниця висловлює подяку керівникам Львівської, Волинської та Тернопільської областей за вчасне виконання зобов’язань і сподівається на таку ж співпрацю у майбутньому. А от у разі невиконання умов співпраці іншими обласними адміністраціями, залізничники, аби скоротити збитки від перевезень у приміському сполученні, змушені будуть вдатися до відміни деяких дизель- та електропоїздів. Зважаючи на суми заборгованості, найімовірніше, у Рівненській області доведеться скасувати п’ять або й шість потягів, інші області-боржниці можуть втратити по три поїзди. Наразі триває моніторинг заселеності приміських потягів на усіх напрямках у вказаних регіонах.
Щодоби збитки Львівської залізниці від приміських перевезень зростають і вже становлять орієнтовно 1 млн. 377 тисяч гривень (минулого року ця цифра дорівнювала 950 тисяч гривень).
Також понад 16 мільйонів збитків Львівська залізниця зазнала від перевезень студентів вищих навчальних закладів та учнів професійно-технічних училищ. За підсумками 10 місяців 2009 року залізниця надала вказаних послуг на суму 20 323,4 тис. грн., а отримала компенсації від Міністерства освіти і науки у сумі 4 039,3 тис. грн. Відтак, непокрита сума становить 16 284,1 тис. грн.

Статьи

Донбасс
14.04.2024
18:21

Новое издание обещает жителям "ДНР/ЛНР" новости о родившей котят кошке и некрашеном заборе. Обзор СМИ оккупированного Донбасса

  На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса были традиционно скучны. Многочисленные близкие к местным властям Телеграм-каналы вслед за официальными источниками массовой пропаганды цитировали политиков чужой страны и в честь 12 апреля...
Страна
12.04.2024
15:51

Ипотечная программа "єОселя": шанс на жилье, который не всем по карману

Главная особенность программы – это возможность приобрести жилье в ипотеку под 3-7% сроком на 20 лет с минимальным взносом 20%. Подобных условий еще никогда не было на ипотечном рынке Украины, поэтому неудивительно, что программа пользуется...
Страна
12.04.2024
11:24

"Экономическое бронирование" от мобилизации: работа в "белую" или "налог на трусость"?

"На одного воина, который защищает Украину, должно быть 8 человек, которые обеспечивают экономически содержание этого воина. Надо находить те меры и средства, которые могут способствовать поднятию уровня экономики".
Все статьи