Мільярд гривень вкладуть в Івано-Франківський стадіон "Рух" до Євро-2012

Івано-Франківський стадіон «Рух» перетворять у спорткомплекс за мільярд гривень, - повідомляє "ТРК Вежа".

Івано-Франківськ має всі шанси заробити на «ЄВРО-2012», якщо Львів прийматиме чемпіонат. Місцевими чиновниками потрібно вирішити лише три проблеми – дороги, аеропорт і стадіон.
Епопея з реконструкцією місцевого стадіону «Рух» триває вже більше 20 років. Наразі є унікальна можливість довести цю справу до кінця, оскільки Івано-Франківськ потрапляє в 150-кілометрову зону навколо Львова. Це означає що наше місто цілком може долучитись до проведення футбольного чемпіонату «ЄВРО-2012». Приміром одна з закордонних команд могла б провести тут тренувальний збір перед матчем.
Зрозуміло що на стадіон, у тому стані в якому він є зараз, ніхто й не гляне. В даний час він не те що європейським, а й українським нормам відповідає з великою натяжкою. Міська влада вклала в нього вже близько 30 мільйонів. Аби завершити реконструкцію потрібно ще стільки ж. Зокрема треба відремонтувати трибуни, полагодити табло, яке через погану погоду просто може відмовитись працювати.
Також є великі зауваження до освітлення і самого поля, яке за стандартами ФІФА має не лише відповідати певним розмірам а й обігріватись. Проте у міської влади є більш амбіційний план, ніж просто добудувати стадіон. Ще 2 роки тому міськвиконком розробив інвестицій проект спортивного комплексу. Наразі його вартість сягає майже мільярд гривень. «Окрім спортивних закладів, таких як тренажерні зали, басейн, тенісні корти поблизу стадіону з’явиться і готель», – каже начальник управління економічного та інтеграційного розвитку міськвиконкому Богдан Білик. Відповідно до проекту він буде розрахований на 300 місць, а за статусом матиме чотири зірки. Чиновник запевнив, що пропозицією вже зацікавилось два іноземні інвестори. Але поки угода що не підписана називати хто вони, Богдан Білик відмовився.
Привабливим проект є й тим, що стадіон знаходиться поблизу центральної частини, тому інвестор може непогано заробити на послугах, які надаватиме спорткомплекс. А керівник спорткомітету Віталій Матешко додав, що одна з вимог, яку ставитиме міськвиконком не будувати на виділеній землі житлових об’єктів.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи