Львову не вистачає труб, щоб освоїти кошти з держбюджету на цілодобове водопостачання









Місту Львову не вистачає труб для заміни на великих водогонах, щоб освоїти кошти з держбюджету на цілодобове водопостачання.   

Про це заявив міський голова Львова Андрій Садовий сьогодні під час прес-конференції, повідомляє кореспондент „ОстроВ”.

Для робіт на одному з найбільших водозаборів  Львова —„Плугівському” потрібно 9 км труб, однак в Україні є лише 5 км труб необхідного діаметру на Харцизькому трубному заводі.

Решта 4 км труб влада планує придбати в Росії та Словаччині, проте ще досягнуто остаточних домовленостей. „Отака ситуація в нашій державі, що ми, країна, яка виготовляє труби, а для нашого водогону ми мусимо брати з-за кордону”, — зазначив міський голова Львова. 

Крім цього, як повідомив А.Садовий, на сьогодні вже замінено 2 км водогону в Крехівському напрямку, проводиться модернізація електрообладнання на Миколаївській та Винниківській насосних станціях.

Загалом після використання бюджетних коштів влада очікує крім покращення водопостачання зекономити електроенергію — планується економії на суму близько 3 млн. грн. на рік.

При цьому міський голова Львова відмовився називати конкретні терміни завершення робіт по забезпеченню цілодобового водопостачання Львова.  

Загалом в 2009 році місту Львову на забезпечення цілодобового водопостачання заплановано виділити понад 190 млн. грн. з держбюджету, на сьогодні виділено вже 120 млн. грн. 

 




Статьи

Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Донбасс
21.04.2024
19:30

"Будут разрушаться украинские города, территория Украины все больше будет становиться диким полем". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса в полном соответствии с кремлевскими методичками "переживали" за дальнейшую судьбу Украины, радовались отсутствию у ВСУ западной помощи, а когда палата представителей Конгресса США все же проголосовала...
Все статьи