1 мільйон гривень заборгували енергетикам найбільші споживачі Прикарпаття

Наприкінці серпня виникли труднощі з розрахунками за використані енергоносії установ Івано-Франківської області, які фінансуються з місцевих бюджетів усіх рівнів, - повідомляє кореспондент "ОстроВ".

Так заборгованість найбільших боржників, які фінансуються із місцевого бюджету, становила близько одного мільйону гривень. Затримка оплат загрожує не лише стабільності електропостачальної компанії – ВАТ «Прикарпаттяобленерго», але й ставить під загрозу енергетичну безпеку краю. Про це енергетики офіційним листом повідомили керівників Івано-Франківської області.
Найбільше занепокоєння викликає те, що значна кількість бюджетних установ Івано-Франківської області уже використали усі кошти, закладені у річних кошторисних призначеннях на розрахунки за електроенергію у 2009 році. Таким чином, ці установи вже не зможуть розраховуватись за спожиту електроенергію самостійно. Це призведе до недоотримання коштів, необхідних для забезпечення повних розрахунків з Оптовим постачальником, що вкрай негативно позначиться на обсягах закупівлі електроенергії для потреб цілої області.
Генеральний директор ВАТ «Прикарпаттяобленерго» Микола Чернявський вихід із даної ситуації вбачає у залученні до вирішення проблеми розрахунків бюджетних організацій представників влади. «Просимо Вашого сприяння у забезпеченні належного фінансування даних підприємств, в тому числі шляхом внесення змін до відповідних бюджетів, - йдеться у листі, адресованому губернатору та голові обласної ради.
Адже в іншому випадку ВАТ «Прикарпаттяобленерго» буде зобов’язане діяти згідно норм чинного законодавства та припиняти (обмежувати) постачання усім споживачам-боржникам електроенергії. Стосовно бюджетних установ це могло б негативно вплинути на початок навчального процесу в закладах освіти та оперативну роботу медичних закладів тощо. Тому енергетики сподіваються на швидку реакцію чиновників, які за даних обставин єдині можуть допомогти бюджетникам.

Статьи

Мир
16.04.2024
10:17

«Энергичный контрудар может стать джокером в рукаве Сырского». Российские СМИ об Украине

«Общая оценка украинских резервов приводит к выводу: имеющихся сил и средств командованию ВСУ не хватит для проведения стратегического наступления. Но их достаточно для энергичного контрудара оперативного масштаба на одном направлении».
Донбасс
14.04.2024
18:21

Новое издание обещает жителям "ДНР/ЛНР" новости о родившей котят кошке и некрашеном заборе. Обзор СМИ оккупированного Донбасса

  На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса были традиционно скучны. Многочисленные близкие к местным властям Телеграм-каналы вслед за официальными источниками массовой пропаганды цитировали политиков чужой страны и в честь 12 апреля...
Страна
12.04.2024
15:51

Ипотечная программа "єОселя": шанс на жилье, который не всем по карману

Главная особенность программы – это возможность приобрести жилье в ипотеку под 3-7% сроком на 20 лет с минимальным взносом 20%. Подобных условий еще никогда не было на ипотечном рынке Украины, поэтому неудивительно, что программа пользуется...
Все статьи