На 18 мільйонів більше ніж торік отримав міський бюджет Львова

З початку року доходи львівського бюджету зросли на 18 мільйонів гривень, - повідомляє "Zaxid.net".

Порівняно з минулим роком доходи львівського міського бюджету зросли на 18 млн грн. Таких результатів не мають багато міст України. Водночас липень став для нас критичним, оскільки подвоїлось невиконання плану надходжень до міського бюджету від 6 до 12 млн грн", - повідомив перший заступник голови Львівської міської ради Олег Синютка під час круглого столу за участі голови ДПА у Львівській області Костянтина Зінкевича та його заступників, представників Львівської міськради та голів райадміністрацій Львова, начальників ДПІ у Львові та районах міста з приводу наповнення місцевих бюджетів.
Учасники засідання дійшли висновку, що виходом із ситуації є покращення адміністрування двох основних бюджетотворчих податків: податку з доходів фізичних осіб і плати за землю. "Сьогодні детінізація заробітної плати є ключовим питанням, і тому треба повернути у правове поле підприємців, які через економічні проблеми вдалися до виплати зарплат у конвертах, - зазначив Олег Синютка. - Центр зайнятості сьогодні показує стабільну динаміку: за останні 2 місяці у Львові зменшилася кількість безробітних.
Водночас зменшення рівня заробітної плати не відбулося, зменшився її розмір у валютному еквіваленті. Надходження податку з доходів фізичних осіб до міського бюджету порівняно з минулим роком зменшилися на 7 млн грн. Це означає, що за сім місяців цього року у Львові мало бути виплачено на 100 млн грн менше заробітної плати, ніж за відповідний період минулого року, хоча ніяких підстав для цього немає. Тут є великий резерв для того, щоб ми спільними зусиллями виправили ситуацію. Як відомо, у розв’язанні цієї проблеми задіяні і Пенсійний фонд, і Фонд соціального страхування, і прокуратура. Але лише за наявності чіткої позиції податкової служби керівники підприємств починають розуміти серйозність наслідків "тінізації" зарплати".

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи