Керівництво Прикарпаття шукає інвесторів для завершення відновлювальних робіт після повені






Для завершення відновювальних робіт після минулорічної повені, керівництво Прикарпаття шукає інвесторів, - повідомили кореспондента „ОстроВ” в прес-службу ОДА.

Під час робочої поїздки на Надвірнянщину голова облдержадміністрації Микола Палійчук ознайомився з тим, як тривають в районі відновлювальні роботи після липневої стихії. Керівник області побував у міській зоні відпочинку м. Надвірна, де на берегоукріплення річки Бистриця вже витрачено більше 3 мільйона гривень.

На завершення робіт потрібно ще чимало коштів, однак в держбюджеті вони не передбачені. Як зауважив Микола Палійчук, на 2009 рік уряд не передбачив коштів на ці потреби. Тому облдержадміністрація зараз активно працює з рядом інвесторів, котрі готові виконувати роботи в борг під державні гарантії. Завдяки зусиллям облдержадміністрації уже знайдено потенційних інвесторів, які готові виконати робіт на суму в понад 100 млн. грн.

«Зараз особливо гостро постала проблема з об’єктами, котрі повністю незавершені. Ми працюємо з урядом задля вирішення цього питання. На Прикарпатті є 2435 об’єктів, що входять до генерального плану відновлення після наслідків стихії – це мости, берегоукріплення, дороги. Стовідсотково завершено на сьогодні 30% об’єктів, 35-40% - це перехідні об’єкти, роботи на яких ще повинні тривати, на 25% роботи взагалі ще не розпочинались»,- зауважив Микола Палійчук.

Також, перебуваючи у Надвірній, голова облдержадміністрації побував у колишній військовій частині, в якій з цього навчального року навчатимуться вихованці Прикарпатського військово-спортивного ліцею. Новосілля ліцею заплановано відзначити на День незалежності України. Голова облдержадміністрації тримає на особистому контролі темпи та якість ремонтних робіт, що здійснюються у цих приміщеннях. Контрольна перевірка даних приміщень запланована, за словами Миколи Палійчука, на 10 серпня.

Статьи

Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Все статьи